Hamilton er tilbake

Gamle helter strammer opp terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Carl Hamilton vil hjem – etter mange år i eksil vil den gamle helten og skurken tilbake til Sverige for å få gjenopptatt saken som ga ham en livstidsdom.

Men denne avgjørelsen fører ham inn i en komplisert sak som både omfatter terrorisme og kidnapping.

Jan Guillou har samlet mesteparten av sine gamle romanfigurer i «Men ikke hvis det gjelder din datter» – foruten Hamilton, møter vi også journalisten Erik Ponti, palestinske Mouna Husseini, politietterforskeren Anna Holt, sikkerhetspolitisjefen Ewa Tanguy og hennes mann Pierre, tidligere fransk elitesoldat. Som om ikke det var nok, dukker også både Vladimir Putin og Nicolas Sarkozy opp. Årsaken til dette toppmøtet, er at Ewa og Pierres femårige datter Nathalie er bortført av ukjente personen. Men noen dager seinere dukker hun opp på en video, iført arabiske klær, og takker Allah for at han har reddet henne.

Sterke meninger

Dette ville ikke vært en ekte Guillou-roman om den ikke hadde veldig tydelige sympatier og antipatier. Guillou er en europeer, og skyver både Frankrike, Storbritannia og Russland fram i helteroller, samtidig som han ikke overraskende tar klar avstand fra USA og president Bush.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer