- Hamsun ble kristen

HAMARØY (Dagbladet): - Jeg er overbevist om at Knut Hamsun ble personlig kristen på sin eldre dager, sier hans svigerdatter Marianne Hamsun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Marianne Hamsun er enke etter Knut Hamsuns sønn Tore, og er nå på Hamarøy for å holde et foredrag kalt «Noen glimt fra Hamsuns liv og diktning». Et fordrag som kom istand etter at hun nylig kom over et brev Hamsun skrev til sin datter Ellinor i 1946, og som vi har referert fra her i Dagbladet. Der skriver Hamsun blant annet til datteren at hun må vende seg til Gud, Jesus og Den hellige ånd i sin nød.

- Selv kompliserte mennesker kan tiltrekkes av det helt enkle, mener Marianne Hamsun og trekker linjer til Augustin og Pascal. - Nettopp genier som disse er ofte svært ydmyke overfor skaperverket og Gud. Hamsuns siste tid, der han satt ensom i fillene sine, sammen med hans fortvilelse over Ellinors spiseforstyrrelser og alkoholisme, bidro nok også til at han vendte seg til Gud. Hamsun sendte også en bok til Ellinor, som jeg husker Tore engang snakket om og som han mente var av den kjente svenske predikanten Frank Mangs. Men det er jo klart, forskerne vil jo sikkert ikke være enige med meg her.

- De to filmatiseringene av Hamsuns liv er et av temaene på seminaret. Hvordan stiller du deg til disse?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer