Hamsun-salget er mangedoblet

Ingen i nærheten av den omstridte forfatteren.

SELGER BRA: 
150 år etter at han ble født, er det en enorm etterspørsel etter Knut Hamsuns bøker. 
Arkivfoto SCANPIX
SELGER BRA: 150 år etter at han ble født, er det en enorm etterspørsel etter Knut Hamsuns bøker. Arkivfoto SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Både bibliotek, forlag og bokhandlere melder om økt etterspørsel etter Knut Hamsuns forfatterskap, 150 år etter at forfatteren ble født.

Gyldendal Norsk Forlag rapporterer om over tredobling i Hamsun-salget — fra rundt 4.000 enkeltutgivelser første halvår i fjor, til 14.000 samme periode i år.

— Hamsun er en lys levende forfatter som folk fortsatt leser. Dermed har han en unik stilling i forhold til andre klassiske forfattere. Det er så å si ingen andre som er i nærheten av å selge like mye, sier Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal til Bergens Tidende.

Forlaget rapporterer om et salg på rundt 10.000 Hamsun-bøker hvert av de siste årene. Buset tror mye av grunnen til at forfatteren stadig er populær ligger i at han var forut for sin tid.

— Mye av dagens skjønnlitteratur er veldig individorientert. Dette var Hamsuns program allerede i 1890, slik jeg ser det. I tillegg skriver han om de evige temaer som liv og kjærlighet.

Forlaget selger stort sett pocketutgaver, og «Sult» troner på salgstoppen.

— Med unntak av Ibsen, er det ingen av klassikerne som har vært i nærheten av Hamsuns salg i nyere tid. De når ham knapt nok til knærne, sier informasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer