Hamsuns luring

August var en luring! Onsdag kan du møte ham når skuespiller Stig Henrik Hoff leser fra Hamsuns "Landstrykere".

August er en av livets glade gutter, og en nytenker i sin tid. Da sier det seg selv at det blir furore når han dukker opp i den vesle bygda Polden, hvor tradisjonen sitter i veggene.

Har du ikke blitt kjent med August gjennom Knut Hamsuns bok, husker du ham kanskje fra serien "Nattseilere" som gikk på NRK på slutten av 80-tallet.

Denne gangen er det barskingen Stig Henrik Hoff som skal lese fra boken. Skjønt ren opplesning blir det vel neppe, med en skuespiller fra Nationaltheatret.

Hoff spilte mot Gørild Mauseth i Knut Erik Jensens filmer "Brent av Frost", og "Når Mørket er Forbi", så den nordnorske settingen i "Landstrykere" bør ikke by på problemer.

Konseptet "Blåbok" er en serie i regi av Den Norske Bokklubben, hvor skuespillere leser fra kjente bøker. Ingar Sletten Kolloen, som snart kommer med en ny Hamsun-biografi, skal innlede om forfatteren.

Du kan lese mer om Blåbok på sidene til Den Norske Bokklubben. Vil du vite mer om Knut Hamsun, kan du se på litteratursidene til dagbladet.no eller på sidene til NRK. Mer om skuespilleren Stig Henrik Hoff finner du på sidene til Nationaltheatret.