Han blander Bachs fuger med argentinsk tango

Wandrups utvalgte: Ny spennende plate fra Per Arne Glorvigen.

VIRTUOS: Per Arne Glorvigen er bosatt i Paris. 22. januar har han en egen tangokveld på Operaens hovudscene med argentinske dansere og sangere fra operaen. Foto: NTB/Scanpix
VIRTUOS: Per Arne Glorvigen er bosatt i Paris. 22. januar har han en egen tangokveld på Operaens hovudscene med argentinske dansere og sangere fra operaen. Foto: NTB/Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD: Per Arne Glorvigen er noe så sjeldent som en virtuos på bandoneon, trekkspillets Ferrari, et instrument det tar årevis å lære seg alle tangenttriksene og knappeknepene på. Han har sett visse intrikate forbindelser mellom Bachs verk og argentinsk tango. Dette kommer fram på hans nye, strålende plate «El arte de la fuga y del tango».

Glorvigen kommenterer selv: «Kunst der Fuge blir som regel gjort enten med strykarar eller med eit tangentinstrument..dette er kanskje første gong ein kombinasjon av desse to dukkar opp på plate. Vi spurte oss: kvifor er alle innspelingar av Kunst der Fuge av barokkekspertar så kjedelege?»

Her er svaret. Plata er en sprelsk blanding av Bach og Piazzolla, framført av Glorvigen sammen med Daniela Braun på fiolin og Arnulf Ballhorn på kontrabass. Resultatet er en spennende, eksotisk og virtuos utforskning av harmonier, klanger og dristig samspill.

Bach hører jula til. Oratoriet er obligatorisk. Vi anbefaler en gnistrende ny versjon med Dunedin Consort fra Edinburgh under ledelse av John Butt. Mektigere blir ikke musikk Riktig god jul, alle sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer