- Han ble forsynt med dopcocktails av legene

Legevenn sikker på at pillene drepte Michael Jackson.

-DREPT AV PILLENE: Michael Jacksons nærmeste er sikker på at pillebruken hans var en direkte årsak til popkongens død. Foto: Reuters
-DREPT AV PILLENE: Michael Jacksons nærmeste er sikker på at pillebruken hans var en direkte årsak til popkongens død. Foto: ReutersVis mer

|||(Dagbladet): Mange av de som kjente Michael Jackson godt, har det siste døgnet vært sikker på at Michael Jackson døde som en følge av lang tids overmedisinering med sterke reseptbelagte piller.

To av medikamentene navngir Jackson-vennen og legen Deepak Chopra som de morfinlignende stoffene Petidin (også kalt Demerol) og Oksykodon, ifølge CNN.

Chopra er en av dem som kjente Jackson godt.

Han legger skylden på det han kaller for «dopleger» som har forsynt poplegenden med dødelige dopcocktails over mange år.

- Det er en overflod av leger i Hollywood som er narkolangere. De er bare tilfeldigvis narkolangere med legebevilling, sier den mangeårige Jackson-vennen til CNN.

- Pillene drepte ham
Legen var i natt norsk tid gjest hos CNN-programmet «The Situation Room». På direkte spørsmål om han trodde at pillebruken bidro til Jacksons bortgang, gikk Chopra lenger enn å bare tro.

- Jeg visste med en gang jeg hørte om dødsfallet at de sterke reseptbelagte pillene var en direkte årsak, skrev Chopra i et innlegg i Huffington Post.

Dette innlegget ble han spurt om å utdype på CNN.

- Det var det som drepte ham. Jeg er fortalt at han fikk en ny slik dose med Petidin like før han døde, noe som er det verste han kunne fått, sier Chopra i intervjuet med CNN.

Også Jackson-venninnen Liza Minnelli uttalte i et intervju med CBS at hun er sikker på at obduksjonsrapporten vil avdekke omstendigheter rundt Jacksons dødsfall som vil sjokkere en hel verden.

- Helvete kommer til å bryte løs når obduskjonsrapporten er klar. Vi skal takke Gud for at vi hedrer ham nå, sa en tydelig preget Liza Minnelli til CBS'nyhetsanker Harry Smith.

Advarte
Jackson-familiens advokat, Brian Oxman, har gått hardt ut mot Jacksons støttespillere for å muliggjøre «flere år med overmedisinering av reseptbelagte piller», ifølge CBS.

- Jeg har advart mot bruken av de reseptbelagte pillene og mot de folkene som har gjort denne bruken mulig, sier Brian Oxman i et intervju med den amerikanske nyhetskanalen.

- Jeg vet ikke hvor mye medisiner han har tatt, og jeg vet ikke hvordan tilstanden hans har vært den siste uken, men de siste årene har jeg advart familien om at han er overmedisinert, sier advokaten.

Han har representert Jackson-familien i 20 år.

LEGEVENN: Deepak Chopra har kjent Michael Jackson gjennom flere år. Nå er han sikker på at pillene tok livet av popkongen. Foto: AP Photo/Diane Bondareff
LEGEVENN: Deepak Chopra har kjent Michael Jackson gjennom flere år. Nå er han sikker på at pillene tok livet av popkongen. Foto: AP Photo/Diane Bondareff Vis mer