- Han ble framstilt som et nazisvin

Flere profiler avlyser NRK-opptredener etter satireinnslaget om Asle Toje på NRK P2.

REAGERER: Asle Toje (t.v.) og Jon Hustad boikotter NRK: Elin Ørjasæter forstår reaksjonen godt. Foto: NTB Scanpix / Frida Marie Grande
REAGERER: Asle Toje (t.v.) og Jon Hustad boikotter NRK: Elin Ørjasæter forstår reaksjonen godt. Foto: NTB Scanpix / Frida Marie Grande Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere medie- og samfunnsprofiler melder at de reagerer så sterkt på NRKs behandling av Asle Toje at de ikke lenger vil stille opp når statskanalen inviterer til debatt.

Etter å ha deltatt i en Dagsnytt 18-debatt ble Toje, forskningsleder ved Nobelinstituttet, en del av et satirisk innslag i P2-programmet «Salongen». Hør hele klippet her.

Innslaget benytter seg blant annet av lydklipp av Tojes uttalelser om at flyktningkrisen Europa nå opplever, ikke kan sies å være den største siden andre verdenskrig.

Toje og flere med ham reagerte på innslaget. Kringkastingsrådet mottok flere klager, uten at det utløste noen kritisk uttalelse derfra.

- Framstilt som rasist Journalist og forfatter Jon Hustad reagerer så sterkt på det han mener er NRKs elendige etiske standard, at han nå nekter å stille opp for rikskringkasteren mer. I en mail til NRK forklarer Hustad seg med at «Salongen» framstilte Toje som et «nazisvin».

- Det stemmer. Toje ble klippet til å framstå som et dårlig, rasistisk, nærmest nazistisk menneske. Men i Kringkastingsrådet ble det gjort klart at ledelsen overhodet ikke ville be om unnskyldning. Når NRK som bedrift har så elendig etikk, stiller jeg ikke opp for dem. Hos NRK kan du gi et intervju, for så å bli hengt ut som et elendig menneske dagen etter, sier Hustad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer