Austin Butler (27):

Han blir Elvis

Austin Butler skal portrettere rockekongen. Får Tom Hanks som motspiller.

SPILLER ELVIS: 27 år gamle Austin Butler har kapret rollen som Elvis Presley i Baz Luhrmanns kommende storfilm. Foto: NTB Scanpix
SPILLER ELVIS: 27 år gamle Austin Butler har kapret rollen som Elvis Presley i Baz Luhrmanns kommende storfilm. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg visste at jeg ikke kunne lage denne filmen hvis ikke castinga var helt riktig. Vi lette grundig etter en skuespiller med evnen til å framkalle de naturlige bevegelsene og vokalkvalitetene til denne makeløse stjerna, i tillegg til artistens indre sårbarhet.

Slik beskriver regissør Baz Luhrmann «handlelista» da han la ut på jakt etter en skuespiller som skulle portrettere Elvis Presley.

Nå har Luhrmann funnet sin rockekonge, skriver NME: 27 år gamle Austin Butler har kapret hovedrollen i den foreløpig utitulerte filmen, mens Tom Hanks skal spille Elvis' manager, Colonel Tom Parker.

«LOVE ME TENDER»: Elvis var og er et amerikansk ikon. Han har solgt over en milliard album, påvirket flere generasjoner av musikere og har fortsatt en kultaktig følgerskare. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Premieredato er foreløpig ukjent.

Luhrmann delte følgende bilde på Twitter for å markere at hovedrollen er besatt:

På kino i sommer

Butler har bakgrunn som barneskuespiller, og har ifølge IMDB vært å se i episoder av både «Hannah Montana», «iCarly» og «Magikerne på Waverly Place».

STARTET TIDLIG: Austin Butler har vært skuespiller siden han var i midten av tenåra. Her i 2008. Foto: NTB Scanpix
STARTET TIDLIG: Austin Butler har vært skuespiller siden han var i midten av tenåra. Her i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Seinere i sommer blir Butler å se i Quentin Tarantinos «Once Upon a Time In … Hollywood», samt zombiefilmen «The Dead Don't Die».

Det var imidlertid ikke 27-åringens prestasjoner på filmlerretet eller TV-skjermen som overbeviste Baz Luhrmann, men hans rolle i Broadway-stykket «The Iceman Cometh».

Etter omfattende skjermtester og arbeid med musikk og opptredener, visste den rutinerte regissøren at han hadde funnet den rette til å «legemliggjøre ånden til en av verdens mest ikoniske musikalske figurer», ifølge en uttalelse gjengitt av NME.

1962: Elvis Presley og manageren, Col. Tom Parker, på et filmsett i 1962. Forholdet mellom de to mennene blir sentralt i Baz Luhrmanns kommende film om rockestjerna. Foto: NTB Scanpix
1962: Elvis Presley og manageren, Col. Tom Parker, på et filmsett i 1962. Forholdet mellom de to mennene blir sentralt i Baz Luhrmanns kommende film om rockestjerna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manager-forhold sentralt

Luhrmann har filmer som «Moulin Rouge», «The Great Gatsby» og «William Shakespeare's Romeo + Juliet» på samvittigheten.

Ifølge Hollywood Reporter vil den kommende Elvis-filmen fokusere på tida da rockestjernas karriere skjøt fart. Forholdet til manageren blir også sentralt, skriver nettstedet.

På privaten har Austin Butler funnet sin «Priscilla» for lenge siden: han har dannet par med en annen skuespiller, den tidligere Disney-stjerna Vanessa Hudgens (30), siden 2011.