Han blir nye Poirot

Ny krimhelt for britiske Kenneth Branagh: Fra svenske Wallander til belgiske Poirot.

NYTT ANSIKT: Sir Kenneth Branagh blir førstemann til å spille Poirot etter at David Suchet la barten på hylla. Foto: NTB Scanpix
NYTT ANSIKT: Sir Kenneth Branagh blir førstemann til å spille Poirot etter at David Suchet la barten på hylla. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): En ny skuespiller er klar for å innta hatt og bart i den ikoniske rollen som privatdetektiv Hercule Poirot, melder Hollywood Reporter.

Og det er ikke en helt ukjent skikkelse som blir den første til å spille Poirot på film etter David Suchet: Nord-irske Sir Kenneth Branagh er kjent som både skuespiller og regissør, kanskje særlig for flere Shakespeare-filmatiseringer. Han har vært Oscar-nominert fem ganger, blant annet for manuset til «Hamlet» fra 1996, der han også spiller hovedrollen.

Branagh er også kjent som den svenske drapsetterforskeren Kurt Wallander i flere BBC-filmatiseringer av forfatter Henning Mankells krimbøker. Nå går han altså fra svensk til belgisk krimhelt, når han skal spille Poirot i en nyversjon av «Mordet på Orientekspressen».

Denne foreløpig enkeltstående filmversjonen blir en skikkelig hollywoodproduksjon, og planen er at Branagh skal regissere selv.

Agatha Christies udødelige krimhelt har blitt spilt av en rekke skuespillere, men mest kjent for rollen er kanskje David Suchet, som gestaltet den sylskarpe belgieren i hele 70 britiske tv-filmer.

Så gjenstår det å se om Branagh kan bli like folkekjær som Suchet ble i Poirot-rollen. Foreløpig er det ikke klart når filmen har planlagt premiere, eller hvem som slår følge med Branagh i biroller.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram