- Han bruker meg bare for å få tilgang til «russebitches»

Leo Ajkic om Kristian Valens parodi.

(Dagbladet): I russemusikkvideoen «Drikk alt på bordet!» får programleder Leo Ajkic (30) gjennomgå som offer for Kristian Valens (39) humor.

I videoen parodierer Valen, med kunstig nese og tilhørende gulltenner, Ajkic, som en dameglad, halvgæren gangster.

Lyrikken er i velkjent russelåtstil provoserende grov og kvinnefiendtlig med vers som:

- Å være full det er en tilstand, å være kvinne er en gjenstand, passer best ved kokeplaten, vaske opp og lage maten, så opp med mammahullet, kvinne, det er Leo som er inne.

Bommet på dialekten  Videoen kan bli en del av et nytt humorprogram i regi av Kristian Valen til høsten, og Ajkic selv har allerede fått invitasjon til å være gjest.

- Jeg har takket ja, jeg tenker hvorfor ikke. 

Programlederen er dog ikke like positiv til Valens parodi. 

- Han har bommet på dialekten min og blandet inn sunnmørstoner som ikke hører hjemme. Jeg snakker «gatebergensk», det er bare å ta vekk skarre-rèn så har du den, sier han.

Ajkic tror Valen har andre hensikter med å ta i bruk han som karakter enn å bare lage humor.  

- Han bruker bruker bare karakteren min for å få tilgang til «russebitches» og fylla. Men det der er ikke meg i det hele tatt, jeg ville aldri vært med på å lage noe sånt. 

For ti år tilbake innrømmer likevel Ajkic å ha deltatt i nettopp en russelåt.

- Jeg la bare stemmen min over i noen deler av en sang, det var ikke noe som det Valen prøver på her.

Den etter hvert så folkekjære programlederen Leo Ajkic har aldri hilst på komikeren selv, og ble litt tatt på senga da han oppdaget låta.

- Vi har begge jobbet i NRK, men jeg har aldri hilst på ham. Jeg hadde kanskje forventet en forvarsel på at han hadde laget denne parodien av meg, men jeg hørte ingenting før jeg ble tagget i et bilde på Instagram av Valen utkledd som meg.

Tar det som et stort kompliment Likevel er det ingen sure miner å spore hos Ajkic. 

 

- Jeg tar det hele som et stort kompliment. Og synes det er mer pinlig at han gidder å bruke så mye energi og tid på å etterligne meg, enn jeg synes det er pinlig å bli gjenstand for parodieringen hans.

 Mediesjef Hanne McBride i TVNorge bekrefter at Valens parodieringen er nettopp en hyllest til Leo Ajkic, en person Valen omtaler ham som en han beundrer. 

- Kristian parodierer kun mennesker han ser opp til, og nettopp Leo har særegenheter som er lett å gripe fatt i. Det er viktig å legge vekt på at dette ikke er en imitasjon, men nettopp en humoristisk parodi hvor poenget er å forsterke de drøyeste sidene ved personer for å gjøre det morsomst mulig. Om han treffer eller ikke får være opp til andre å bedømme. 

Og skal vi tro sosiale medier har Valen lyktes i nettopp å få publikum til å lette på smilebåndet av videoen.

- Meg bekjent har han bare fått positive tilbakemeldinger så langt, men kan godt forstå at Leo selv ikke kjenner seg så altfor godt igjen. Kristian har selv blitt parodiert flere ganger, og sier det er lett å henge seg opp i alt som ikke stemmer meg eget bilde av seg selv.  

Valen er glad i russetid, og har hatt et tett samarbeid med russen under produksjonen.

- Han ser humoren i at han har fått tilbud om å opptre på en haug av russetreff etter at videoen ble sluppet, men da som rollefiguren Leo. 

BEUNDRES:Kristian Valen omtaler den etterhvert så folkekjære programlederen Leo Ajkic som en person han ser opp til, og påpeker at det er nettopp derfor han blir offer hans parodiering.
Foto Kristin Svorte / Dagbladet
BEUNDRES:Kristian Valen omtaler den etterhvert så folkekjære programlederen Leo Ajkic som en person han ser opp til, og påpeker at det er nettopp derfor han blir offer hans parodiering. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer