Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han derre helt alene

Jo Nesbø (40) går nye veier. Nå lager han ei hardcore viseplate - et sted mellom Beck og Vidar Sandbeck. Men Di derre-sjefen legger ikke ned bandet før de har gitt ut en plate til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har gått svanger med soloprosjektet i tre år, og har jobbet med det i ett. Det jeg nå skriver på, er så sært at det ikke passer til Di derre, sier Jo Nesbø. Som opplyser at Di derre gir ut sin siste plate i 2002.

Menn uten kvinner

Temaet menn og kvinner opptar Jo Nesbø, og har dannet utgangspunkt for flere sangtekster, som f.eks. de stilsikre Di derre-klassikerne «Jenter» og «Rumba med Gunn». - Den røde tråden i solo-prosjektet er reisende menn uten kvinner. Fraværet av kvinner er framhevet. Sju tekster og et par melodier er allerede ferdig. Plata skal bli eksperimentell i innhold og reaksjonær i form. Ikke så mye Beck som Sandbeck, hvis du skjønner.

CD og noveller

Nesbø framhever sangeren Vidar Sandbeck og skillingsvisa «Pengegaloppen» som ledestjerne for prosjektet. - Musikalsk blir dette en plate med få rekvisitter. Melodiene får jeg ideer til når jeg nynner mens jeg går. Hver historie på cd-en vil bli til ei novelle. - Der kan jeg utdype, forandre fortellervinkel eller utgang på historien. Målet er å gi ut cd-en og novellesamlinga samtidig.

<B>GÅR SOLO:</B> Jo Nesbø fra Di derre.