Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Polarhelt i Antarktis

-Han døde som en bitter, gammel og ensom mann

Norges ukjente polarhelt.

MYE TRØBBEL: Konflikter gjorde tilværelsen i hytta til et mareritt. Ifølge britene var det den norske sjefen, Carsten Borchgrevink, som laget alle problemene.
Foto: Fotomontasje / NRK
MYE TRØBBEL: Konflikter gjorde tilværelsen i hytta til et mareritt. Ifølge britene var det den norske sjefen, Carsten Borchgrevink, som laget alle problemene. Foto: Fotomontasje / NRK Vis mer

Norge har stolte polartradisjoner, men ikke alt er like kjent. I en dokumentarserie på NRK1 som starter søndag, blir vi kjent med den ukjente eventyreren og polarhelten Carsten Borchgrevink.

Nordmannen døde bitter og ukjent i 1934. Til tross for at få kjente til ham, la han mye av grunnlaget for seinere ekspedisjoner ledet av Robert F. Scott, Ernest Shackleton, Roald Amundsen og andre berømte polfarere.

En utrolig historie

- Jeg kjente heller ikke til Carsten Borchgrevink. I 2007 samlet kollega Brynjar Widerøe og jeg inn stoff om gamle ekspedisjonshytter på Kapp Adare på Sydpolen, forteller dokumentarfilmregissør Tom Edvindsen til Dagbladet. I 2013 fikk han klarsignal fra NRK om å lage dokumentaren - i samarbeid med Antarctic Heritage Trust i New Zealand.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?