Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han døde som en sann australier

Krokodillejegeren hylles av statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Australia sørger over krokodillejegeren Steve Irwin, som døde da han ble stukket i eller ved hjertet av en piggrokke under en dykkeekspedison ved Great Barrier Reef i Australia i går.

Statsminister John Howard er blant prominente australske politikere som hyller tv-personligheten.

- Steve Irwin døde i går under bisarre, tragiske og på mange måter gjennomført australske omstendigheter, noe som ikke bare har sjokkert og forferdet folk i Australia, men også framkalt sorg og følelsesmessige reaksjoner verden over, sa han i går ifølge The Australian.

- Ganske utrolig

Howard trekker blant annet fram Irwins bidrag til å fremme Australia som turistnasjon.

- Gleden han har brakt til millioner av mennesker i Australia og verden forøvrig, samt forståelsen han har gikk millioner av barn om viktigheten av naturens skapninger for vår velvære og for hva som gjør våre liv betydningsfulle, har vært ganske utrolig, sa statsministeren.

Før han siterte sin landsmann, skuespilleren Russel Crowe:

- Krokodillemannen Steve Irwin var den australieren mange av oss skulle ønske at vi var.

OMKOM: Tv-personligheten Steve Irwin er død, noe som har gjort inntrykk verden over. Her er han avbildet med en kjempeskilpadde og hans amerikanske kone Terri. FOTO: SCANPIX/AP
OMKOM: Tv-personligheten Steve Irwin er død, noe som har gjort inntrykk verden over. Her er han avbildet med en kjempeskilpadde og hans amerikanske kone Terri. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Også Labor-politiker Kim Beazley er raus med godordene om den avdøde krokodillejegeren.

- Jeg vet statsministerens ord er ektefølte, fordi alle vet hvilket sterkt forhold han hadde med Steve og hans familie. Han har en spesiell grunn til å være berørt av Irwins død, sier han til The Australian.

Også kontroversiell

Irwin etterlater seg kona Terri og deres barn Bindi (8) og Bob (2).

Tv-serien «Crocodile Hunter» gikk første gang på lufta på Discovery Channel i 1992 og oppnådde svært høye seertall over hele verden. Kona Terri har hele tida vært en sentral del av de forskjellige tv-konseptene.

Irwins dyrestunt har ført til kontrovers flere ganger. I 2004 ble han etterforsket av myndighetene for å ha svømt på ryggen av to hvaler og oppholdt seg for nært pingviner og seler i Antarktis.

Bare et halvt år tidligere skapte australieren ramaskrik verden over da han matet en krokodille mens han hadde sin én måned gamle sønn Bob på armen. Bildene av den spesielle dyrepark-seansen gikk verden rundt.

DREPTE: Det var en piggrokke som tok livet av tv-stjerna.