- Krevende: Dennis Storhøi er halvveis i prøvetida på «Blind hevn». 15. november er det premiere på krimforestillinga ved Centralteateret. - Krevende og gøy, sier Storhøi om å spille sin karakter.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- Krevende: Dennis Storhøi er halvveis i prøvetida på «Blind hevn». 15. november er det premiere på krimforestillinga ved Centralteateret. - Krevende og gøy, sier Storhøi om å spille sin karakter. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Han drikker, synes synd på seg selv og gir faen i sin nye kone

Dennis Storhøi (52) måtte hente frem selvmedlidenheten for sin nye rolle.

(Dagbladet): Dennis Storhøi (52) er akkurat ferdig med nok en fire timer lang prøvedag. Sammen med blant andre Kåre Conradi skal han om fire uker spille i den psykologiske thrilleren «Blind hevn» på Oslo Nye Centralteatret.

- Besatt av hevn Krevende og gøy, sier Storhøi om karakteren sin, kunstneren Tony Scott:

- Han har ikke blitt ferdig med drapet på sin første kone. Helt besatt av hevn. Og så drikker han mye. Han drikker, synes synd på seg selv og gir faen i sin nye kone, sier Storhøi til Dagbladet.

Konas morder har sluppet tidlig ut av fengsel, og det er her Conradis karakter, Todd, plutselig dukker opp: Han tilbyr seg å drepe den nå løslatte morderen.

- Så er det dette med teori i praksis, da, smiler Storhøi.

Selvmedlidenhet Stort mer om handlingen vil ikke skuespilleren avsløre. Forståelig nok, det er jo tross alt krim. Men han lover at publikum vil bli overrasket.

For å spille Tony Scott måtte Storhøi hente fram selvmedlidenheten i seg selv.

- Jeg prøver å finne den selvmedlidenheten jeg selv har. Og så prøver jeg å gå utenom meg selv, ved å finne et menneske jeg tenker på, en slags modell for karakteren, sier Storhøi.

Blind vold Storhøi har aldri drept noe større enn fisk. Det mest kriminelle Storhøi har blitt utsatt for er blind vold. En natt i 1994 ble han banka opp på gata.

- Det var grusomt. Man mister ikke den følelsen på noen år. Jeg husker at jeg lå der og tenkte «skal jeg dø nå?». Så kom det plutselig et brøl fra meg, som en bjørn. Og vet du hva som fikk dem til å stoppe? Politiet, forteller Storhøi om den natta.

Han har alltid jobbet mye, Storhøi. Forrige måned var han så travel at stykket «Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus» ble tatt av plakaten bare elleve dager før premiere. Enda travlere blir han i desember. Da spiller han i to stykker og har prøver på et tredje. Parallelt med «Blind hevn» spiller han i «Jul i Blåfjell», samtidig som han forbereder seg til atter en gang å dele scene med Conradi i «My Fair Lady»

Drømmerolle Storhøi svarer usedvanlig kjapt straks spørsmålet om hans definitive drømmerolle er stilt.

- Harry Hole. Men jeg er for kort. Han er vel 1,92 eller noe. Jeg liker Jo Nesbøs bøker. «Snømannen»-lydboka er det jeg som har lest inn, sier Storhøi.

Men hva om Scorsese, som gjør nettopp «Snømannen»-filmatiseringen i USA, ser seg til Norden?

- Da er det er vel Skarsgård, da. Jeg er ikke helt der, smiler han.

Teatrets framtid Tidligere denne måneden ble det kjent at Oslo kommune ber Oslo Nye Teater om å nedbemanne.

- Det er grusomt for de ansatte, sier Storhøi, som selv var fast ansatt ved teatret i 18 år før han ble frilanser i 2009.

Skuespilleren er tydelig engasjert i emnet.

- Visste dere at kulturundervisningen i skolen har gått fra 20 til 12,5 prosent? Det er bare noe sånn kos de slenger inn på fredagene nå. Vi sakker ut i forhold til resten av Europa. Og hva gjør det egentlig med barnas musikkinteresse når de bare ender opp med den jævla blokkfløyta? Det er vel ingen som gjør karriere på det. Jeg synes jeg ser det: «Legg ned skilandslaget».

Storhøi humrer, før han tar til alvor igjen:

- Det er blitt tøffere å være skuespiller.