Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han dukket opp ved scenen og begynte å filme

Jeanelle Monáes produsent ble frelst av norsk band på Slottsfjellfestivalen.

Fikk skryt: Janelle Monáes produsent og keybordist skrøt voldsomt av Highasakites opptreden på Slottsfjellfestivalen. Foto: Thea Hermansen
Fikk skryt: Janelle Monáes produsent og keybordist skrøt voldsomt av Highasakites opptreden på Slottsfjellfestivalen. Foto: Thea Hermansen Vis mer

(Dagbladet): Det har vært et godt år for det norske elektropop-bandet Highasakite.

Flere av singlene deres har hatt høy rotasjon på radio, og debutalbumet «All That Floats Will Rain» fikk strålende kritikker, blant annet terningkast seks fra Dagbladets anmelder som skrev at man like gjerne kunne avlyse resten av musikkåret.

- Over seg av begeistring Bandet opptrer på en rekke festivaler i Norge denne sommeren, og i går spilte de på P3s Urørt-scene på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Og under konserten fikk bandet celebert besøk.

- Det kom en fyr fra backstagen og stilte seg nesten oppe på scena og begynte å filme med iphonen sin, sier Trond Bersu, trommeslager i Highasakite, til Dagbladet.

- Han var helt over seg av begeistring når vi snakket med ham etter konserten, og det viste seg at det var produsenten og keyboardisten til Janelle Monáe,

Håper på supportjobb Bersu forteller at han sjelden har sett en mer begeistret tilskuer, og synes engasjementet virket genuint.

- Han var veldig interessert i hva vi drev med og sa han ville poste klippene på Youtube. Han fikk også et par EPer og plata vår, så det hadde vært utrolig kult om han tok kontakt senere. En supportjobb eller to for Jannelle Monáe hadde ikke vert dumt, sier Bersu.

Amerikanske Monáe har de siste årene blitt en toneangivende r&b-artist, kjent for et forrykende liveshow. På plate har hun blant annet samarbeidet med Big Boi og André 3000 fra Outkast, og Sean Diddy Combs.

- Så ut som hun koste seg Også Monáe tok turen ut fra backstageområdet for å se Highasakite i går, før hennes egen konsert på festivalen.

- Hun sto der under hele konserten sammen med crewet sitt, og det så ut som hun koste seg, sier Bersu.

Highasakite spiller blant annet på Øyafestivalen senere i sommer, før de skal lanseres i Tyskland og England.

Dagbladet har forsøkt, men ikke kommet i kontakt med Janelle Monáe eller keyboardist og produsent Terrence Brown i dag.

Janelle Monáe: Her fra opptredenen under Øyafestivalen i fjor.
Foto: Håkon Eikesdal
Janelle Monáe: Her fra opptredenen under Øyafestivalen i fjor. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media