Han er den nye Nesbø

Jørn Lier Horst viser at han er blant landets aller fremste krimforfattere.

TOPPKRIM:  I fjor ble Jørn Lier Horst tildelt Rivertonprisen og Glassnøkkelen for «Jakthundene». Nå er han ute med ny krim. «Hulemannen» er minst like god, mener anmelderen. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
TOPPKRIM: I fjor ble Jørn Lier Horst tildelt Rivertonprisen og Glassnøkkelen for «Jakthundene». Nå er han ute med ny krim. «Hulemannen» er minst like god, mener anmelderen. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les intervju med Jørn Lier Horst her.

ANMELDELSE: Kanskje er det provoserende for en krimforfatter å bli sammenlignet med Jo Nesbø, uansett hvilket utfall sammenligningen får. Det er en lettvint sammenligning som det er fristende å ty til. Derfor er den brukt mange ganger av anmelderne, men ytterst sjelden har den hatt noe for seg.

I Jørn Lier Horsts tilfelle har den det. Og det av flere årsaker.  

Hardt arbeid

For det første har Lier Horst, siden han debuterte i 2004, stort sett skrevet en kriminalroman i året. Alle har ikke vært like gode. Hans største svakheter har vært at det har vært litt for lettbeint rent språklig og at romanene har manglet den intense spenningen som kjennetegner for eksempel Nesbøs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer