- Han er ekstremt talentfull, og absolutt en av de beste skuespillerne i Hollywood i dag

«Kon-Tiki» regissørene hyller Depp før piratinnspilling.

STJERNEDUO: Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning er aktuell med innspillingen av «Pirates of the Caribbean 5». Gutta står blant annet bak «Max Manus» og «Kon-Tiki» fra tidligere, hvor sistnevnte nå er nominert til Folkets Amanda. Foto: Filmweb / Tore Meek / NTB scanpix
STJERNEDUO: Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning er aktuell med innspillingen av «Pirates of the Caribbean 5». Gutta står blant annet bak «Max Manus» og «Kon-Tiki» fra tidligere, hvor sistnevnte nå er nominert til Folkets Amanda. Foto: Filmweb / Tore Meek / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Siden den norske storfilmen «Kon-Tiki» ble lansert i august i fjor, har det ikke stått stille rundt stjerneregissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Nå er den biografiske, norske filmen blant de nominerte til Folkets Amanda som går av stabelen denne måneden. Snart starter også innspillingen av «Pirates of the Caribbean 5», hvor de norske gutta står for regi og skal blant andre samarbeide med storstjernen Johnny Depp.

- For oss er dette Eventyrfilm med stor E. Depp er ekstremt talentfull, og absolutt en av de mest spennende skuespillerne som jobber i Hollywood i dag. Vi gleder oss veldig til denne filmen, sier regissør Joachim Rønning til Dagbladet.

Depp har også i et intervju med BBC nylig gått ut og sagt at han «ikke er langt unna å gi seg som skuespiller». Likevel forsikrer han om at den femte «Pirates»-filmen er noe han kommer til å gjennomføre.

- Ingen lett avgjørelse Rønning og Sandberg skulle egentlig stå for regi på storfilmen «Beatles» etter Lars Saabye Christensens roman. Duoen valgte likevel å trå til siden da de fikk tilbudet om å lage «Pirates of the Caribbean 5».

- Det var ingen lett avgjørelse, men vi er fortsatt veldig involvert i «Beatles» som produsenter og følger med på opptaket som foregår i Oslo nå. Vi har heldigvis fått med oss en fantastisk regissør i Peter Flinth, som styrer skuta med stø hånd. Vi har veldig høye forventninger.

Og en annen film som har innfridd til forventningene er nemlig «Kon-Tiki». Filmen fikk historiske besøkstall på norsk kino, i tillegg til nominasjon i de prestisjetunge filmprisene Oscar og Golden Globe. Til tross for at de måtte dra tomhendt hjem,  kan «Kon-Tiki» nå stikke av med seieren i Folkets Amanda.

Gruet seg Rønning forklarer at innspillingen av «Kon-Tiki» skjedde under svært krevende forhold, hvor både stabmedlemmer og skuespillerne brukte dagene i små båter ute på vann. I tillegg endte dem opp med å filme i seks forskjellige land, og måtte bruke to forskjellige språk.

- Vi er veldig glade for at ingen ble alvorlig skadet, sier Rønning.

«Kon-Tiki» er en av de mest kostbare norske filmproduksjonene noensinne, og Espen Sandberg forklarer at spesialeffektene var noe de spesielt gruet seg for.

- Det var en stor utfordring. Vi hadde ikke sett naturtro hai på film før, følte vi. Og vi visste at hvis ikke dette fungerte hundre prosent, så hjalp det ikke hvor gode skuespillerne var. Vi var så lettet og glade at vi fikk tårer i øynene da vi så de første sekvensene med hai på dekk og så hvor skremmende livaktig den var blitt, sier Sandberg.

- Fantastisk I filmen spiller blant annet Tobias Santelmann, Jacob Oftebro og Odd Magnus Williamson. Alle tre var relativt ferske filmskuespillere før «Kon-Tiki», og regissørduoen mener stallen deres er grunnen til at de i det hele tatt kom seg gjennom innspillingen.

- Alle seks karene ble et fantastisk ensemble, både av og på settet. Vi må bare takke dem for at filmen ble gjennomført.

NY RUNDE: Johnny Depp er klar for enda en Pirates of the Caribbean-film. Nå får han også skryt fra regissørduoen Joachim Rønning og Espen Sandberg. Foto: AFP /Toru Yamanaka
NY RUNDE: Johnny Depp er klar for enda en Pirates of the Caribbean-film. Nå får han også skryt fra regissørduoen Joachim Rønning og Espen Sandberg. Foto: AFP /Toru Yamanaka Vis mer

- Vi anser Folkets Amanda som den gjeveste prisen, og jeg håper vi vinner. Folk bør stemme på den filmen de synes er best, men «Kon-Tiki» har gitt oss muligheten til å lage film for et internasjonalt publikum og å følge vår drøm.

For å hjelpe din favoritt til seier kan du enten bruke avstemningsboksenhøyere oppe på siden, eller sende en tekstmelding med kodeord AMANDA og nummeret på din kandidat (Eks.: AMANDA 1) til 2400 (kr 3,-). Avstemningen varer til 15. august.

Her er kandidatene og deres respektive nummer:
1. «Kon-Tiki»
2. «Victoria»
3. «Tina & Bettina»
4. «Til Ungdommen»
5. «De andre»

Vinneren av Folkets Amanda offentliggjøres under Amandaprisutdelingen i Haugesund som sendes direkte på TV2 fredag 16. august.

PIRATES: Den norske regissørduen er hyret inn til å lage den neste filmen om kaptein Jack Sparrow . Foto: Filmweb
PIRATES: Den norske regissørduen er hyret inn til å lage den neste filmen om kaptein Jack Sparrow . Foto: Filmweb Vis mer