Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Han er en av Norges største kunstnere. Endelig er han å finne på festspill-utstillingen i Bergen

I Jan Groths kunst blir streken spor etter bevegelser i sinnets og sjelens irrganger. Årets festspillutstilling i Bergen inviterer deg til å bli en prikk på et ark.

SVART MOT HVITT: Jan Groths festspillutstilling i Bergen Kunsthall er et omsluttende totalverk der den tynne svarte linja over en stor hvit flate er premiss og minste felles multiplum. Bronseskulpturene «Open» (til venstre) og «Closed» rammes inn av to store veggtegninger.
SVART MOT HVITT: Jan Groths festspillutstilling i Bergen Kunsthall er et omsluttende totalverk der den tynne svarte linja over en stor hvit flate er premiss og minste felles multiplum. Bronseskulpturene «Open» (til venstre) og «Closed» rammes inn av to store veggtegninger. Vis mer

En strek er en prikk som har gått seg en tur, skal Paul Klee ha sagt om tegning. Den gamle modernist-mester hadde et spesielt lett og lekent forhold til det å trekke streker opp på et stykke papir – en typisk Klee består gjerne av små drodlerier og ornamentale komposisjoner som er som små melodier over papiret; fortellinger fra en mangeartet verden, full av vesener, overraskende avstikkere og komposisjonell eleganse. Klee er for mange selve eksempelet på hvor mye det går an å få ut av lite, bare man har tillit nok til egen kunstneriske intuisjon, og mulighetene som kan ligge i det enkleste av midler.

Å tenke på Paul Klee i forbindelse med årets festspillutstilling i Bergen oppleves kanskje som en unødvendig avstikker. Men likevel, i norsk kunst kjenner jeg ikke til noen som har viet seg så kompromissløst over så lang tid til noe så visuelt enkelt og materielt spinkelt som streken, som Jan Groth.

Prøv Pluss i 1 måned for 1 krone – og få med gratis Dplay

Dagbladet Pluss - Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Dplay Premium - Discoverys strømmetjeneste som samler det beste innholdet fra Norges, og verdens største TV-kanaler.

1 MÅNED

Få med Dplay GRATIS i 1 måned

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 1 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

GRATIS Abonnementet fornyes automatisk til 79,-/måned

Dagbladet Pluss – *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Dplay Premium – Tilbudet må benyttes innen 17. juni 2020 og gjelder for nye Dplay-abonnenter. Ingen bindingstid. Etter at gratisperioden er utløpt, forlenges abonnementet automatisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tilbudet er dessverre ikke tilgjengelig via Dagbladet iOS app

Ordinære priser - Dagbladet Pluss

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?