- Han er en legende, og isolert sett den personen i Norge som nordmenn har ledd mest av

Slik minnes humortoppen i Norge Rolv Wesenlund.

- HOLDT INTERNASJONAL STANDARD: Bård Tufte Johansen er en av dem som vil minnes Rolv Wesenlund som en legende og fantastisk komiker. Foto: Stella Pictures
- HOLDT INTERNASJONAL STANDARD: Bård Tufte Johansen er en av dem som vil minnes Rolv Wesenlund som en legende og fantastisk komiker. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Like før halv ti søndag formiddag ble det kjent at den folkekjære skuespilleren Rolv Wesenlund er død, 76 år gammel.

Han er en mann som blir savnet av sine gamle kollegaer, men også andre norske komikere mottok nyheten med sorg.

- Han er en legende, og isolert sett den personen i Norge som nordmenn har ledd mest av, sier komiker Bård Tufte Johansen til Dagbladet.

Tufte Johansen forklarer at Wesenlund var en svært dyktig person. Blant Wesenlunds mest kjente karakterer, er Feriebiskop Fjertnes, Marve Fleksnes og Bør Børson.

- Jeg vil blant annet huske ham for sin Fleksnes-karakter. Den humoren som han leverte holdt internasjonal standard. Han fikk til og med svenskene til å le, og det er ikke mange som har klart å få til det samme som ham, sier Tufte Johansen.

Else Kåss Furuseth: - En inspirasjon Også komiker Else Kåss Furuseth vil minnes Wesenlund som en fantastisk person.

- ENDRET NORSK HUMOR: Komiker Else Kåss Furuseth mener at Wesenlund har vært og fortsatt kommer til å være en inspirasjon for dem som er opptatt av humor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- ENDRET NORSK HUMOR: Komiker Else Kåss Furuseth mener at Wesenlund har vært og fortsatt kommer til å være en inspirasjon for dem som er opptatt av humor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Rolv Wesenlund endret norsk humor. Ingenting ble det samme etter at han kom. Han skapte en felles referanse for hele det norske folk. Han fikk oss til å le uten å være ondskapsfull. Ofte fikk han oss til å le av oss selv. Han har vært og kommer fortsatt til å være en inspirasjon for alle som er opptatt av humor, skriver Kåss Furuseth i en SMS til Dagbladet.

Linn Skåber: - Første jeg lo av Komiker Linn Skåber vil huske Wesenlund som et stort forbilde.

- Det første jeg husker at jeg lo av på TV, var Fleksnes. Han tilhørte gjengen av nytenkende, rause og folkekjære komikere. Jeg har alle DVD'ene av Fleksnes og jeg gleder meg over at de historiene er evigvarende. Det er humoren hans, alvoret hans og Rolv også. Han skal aldri glemmes, sier Linn Skåber til Dagbladet.

Thomas Giertsen: - Trist og vemodig Thomas Giertsen mener Rolv Wesenlund var i en klasse for seg selv.

- Det var trist og vemodig å høre. Han var i en klasse for seg selv. Kanskje den som har fått flest av oss til å le. Han skapte karakterer og øyeblikk som traff både nordmenn og svensker, også på tvers av generasjoner. Fleksnes var noe av det morsomste i min oppvekst og som jeg kunne le av sammen med de voksne, skriver Thomas Giertsen i en mail til Dagbladet.

Hylles på Twitter På Twitter har også svært mange lagt ut en siste hilsen til den folkekjære komilegenden de siste timene.

- Rolv Wesenlund, Hvil i fred #NRK #Legende, skriver programleder og komiker Leo Ajkic på sin Twitter-profil.

- Er takknemlig for mang en god Wesenlund. #Sorg #takk #rolvwesenlund LA8PV har stilnet for godt, skriver KrFs nestleder Dagrun Eriksen, på sin Twitter-konto.

Wesenlund etterlater seg kona Ruth (69), tre barn og tre barnebarn.

- ET FORBILDE: Komiker Linn Skåber mener at den folkekjære komikeren aldri skal glemmes. Foto: Stella Pictures
- ET FORBILDE: Komiker Linn Skåber mener at den folkekjære komikeren aldri skal glemmes. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken oppdateres.

- I EN KLASSE FOR SEG SELV: Det morsomste Thomas Giertsen så på da han var liten var Fleksnes. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- I EN KLASSE FOR SEG SELV: Det morsomste Thomas Giertsen så på da han var liten var Fleksnes. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer