Han er en naturbegavet ordkunstner

Jon Ewo inspirert av Notorious B.I.G. i lettlestbok med blytungt tema.

LETTLESTBOK: Jon Ewo har latt seg inspirere av den amerikanske rapartisten Notorious B.I.G. i sin nye lettlestbok for ungdom.
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
LETTLESTBOK: Jon Ewo har latt seg inspirere av den amerikanske rapartisten Notorious B.I.G. i sin nye lettlestbok for ungdom. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «(Fatter) skifta ut mutter med en/ slankere kutter som sikkert sutter/ på gubbens tutter og ikke har noe imot/ en oldis som antagelig slutter å pule henne før han har starta. /Jævla taper.» 

Sier Kim. Han er 19 og hardcore. Han og gjengen — minimafian — lever av å rane gamle gubber og å stjele elektronisk stæsj.

Nå skal noe seriøs shit happen. Kim utfordrer ligalederen Bignose. Det blir blodig.  

Notorious B.I.G. Kims fortelling utgjør første del av «Respekt». Den er nummer tre i spenningsserien «Skumring» etter Tor Arve Røsslands «Gamer», og Widar Aspelis «Psyko». Serien er støttet av foreningen Leser søker bok, og er bevisst tilrettelagt for lettlesere. Det betyr at forfatterne må tenke korte setninger og enkle ord.  

I så måte er Ewos «rappefortelling» forbilledlig.

Han er en naturbegavet ordkunstner, og skriver i etterordet at han har blitt inspirert av den avdøde amerikanske rapperen Notorious B.I.G. «Respekt» er laget som en lang rappelåt med delvis bevisst haltende rim og rytmiske, korthugde setninger om det beinharde livet på gata.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer