Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han er en tidløs komiker

Det er store forventninger til Seinfelds første opptreden i landet.

I NORGE: Jerry Seinfeld er i Norge for første gang, 13 år etter at «Seinfeld» gikk på tv. Foto: Scanpix
I NORGE: Jerry Seinfeld er i Norge for første gang, 13 år etter at «Seinfeld» gikk på tv. Foto: Scanpix Vis mer

I kveld holder Jerry Seinfeld (57) show i Norge for første gang - 13 år etter at TV-serien som bar hans navn ble lagt ned.

Etter det Dagbladet kjenner til måtte han ta seg en liten høneblund på Grand Hotel etter at han landet i Norge i ettermiddag, for å være opplagt til han skal gå på scenen i Telenor Arena klokken 20.15.

Hylles Thomas Giertsen (39) er blant dem som hyller den legendariske komikeren.

- Det at han fortsatt jobber, sier noe om en genuin kjærlighet til formen og det han begynte med: Stand-up, sier Giertsen i en kommentar til Dagbladet.

- Nå, så lenge etter at han startet, ser man hvor imponerende tidløst og klassisk materialet hans er. Endel former for komedie synes jeg blir litt ukledelig å drive med når man blir eldre, og at de gjøres best av nye generasjoner. Men dette gjelder ikke Seinfeld. Han har en form som tåler alder, og han forvalter sin status og komedie med stil, uten å bli patetisk og krampeaktig ungdommelig, sier Thomas Giertsen.

- Hvis man skal dømme på antall solgte billetter så betyr det vel at han fortsatt har en enorm standing så mange år etter at serien hans startet å gå på tv, legger Giertsen til.

Strålende tilbakemeldinger Ifølge TV 2s «God kveld, Norge» var det ryktet om nordmenns humoristiske sans som lokket amerikaneren til landet.

- En kollega av meg var her, og han fortalte at dere har så god sans for humor, og ville at jeg skulle komme, sier Jerry Seinfeld til «God kveld Norge».

Og skal man tro tilbakefeldingen «Seinfeld»-stjernen fikk etter showet i London i går, kan publikum glede seg.

The Guardian hadde følgende punchline på sin anmeldelse:

- Seinfeld er en briljant artist, som bare blir bedre og bedre. Han er i ferd med å bli komediens Sinatra.

The Independent ga på sin side full pott og fem stjerner.