Han er for tynn

Den norske supermodellen Arnulf Refsnes (26) er blitt for tynn, og gikk derfor glipp av en kjempejobb for parfymegiganten Dior. Nå er han hjemme i Stavanger for å gjøre seg fet.

- Jeg har jobbet mye og bodd på hotell i de siste månedene. All jobbingen utenlands gjør at jeg ikke får spist ordentlig, og jeg har gått ned to- tre kilo. Kjempekjedelig at Dior-oppdraget gikk i dass. Det kunne blitt den beste jobben noensinne, sier Arnulf til Dagbladet.

Tynn i ansiktet

Den norske modellen er etterspurt i utlandet, men ettersom han er blitt eldre og håret kortere, er han havnet i en annen klasse med andre krav.

- Arbeidsoppgavene var mer varierte da jeg hadde litt lengre hår. Nå er jeg havnet i klassen for katalogmodeller; menn som står og smiler, og har hvite tenner og kort hår. Dessuten er jeg blitt eldre, og kan ikke være for tynn i ansiktet. Det er nemlig der det synes mest.

Arnulf har ikke fått direkte beskjed om at han er blitt for tynn. Han har bare hørt rykter via byrået om at han kanskje har «mistet noe i ansiktet». Og da er det bare én ting å gjøre: Legge på seg.
- Jeg har aldri prøvd å slanke meg. Snarere tvert imot. Jeg sliter med å legge på meg, men nå går det framover, sier han.

Ingen vafler

Den siste tida har han vært hjemme hos kjæresten, Ingunn Kalve, i Stavanger for å spise ordentlig.

- Men maten må jeg lage selv, sukker Arnulf, som sørger for å spise fem- seks ganger daglig. Men tro ikke at det går i vafler, syltetøy og smult til frokost der i gården. Måltidene består av pasta, egg og brød. Dessuten passer han på å trene nesten hver dag.

- Idealet for jentene er annerledes enn for gutta, men jentene kan ikke bli for tynne, heller. Jeg har faktisk møtt jenter som må legge på seg, men som ikke klarer det.

Selv om Arnulf gikk glipp av Dior-jobben, er han langt fra arbeidsledig. Han har skrevet en ettårskontrakt med det danske klesfirmaet Matinique, og 27. januar skal Arn-ulf vise designerkolleksjoner i Paris. Der er han - som det heter - veldig hot.
- Jeg har gjort det bra i Paris, og tror markedet mitt framover befinner seg der.

Satser

Det er først de siste fire månedene at Arnulf har satset for fullt som modell. Tidligere har studiene i Trondheim tatt mesteparten av tida.

- Nå er jeg modell på heltid, men tar fortsatt noen fag for å holde hodet i gang. Dessuten jobber jeg med min egen hjemmeside (www.arnulf.com), og skal bli spaltist i jentebladet ÆmagÅ.

- De første to månedene gikk det litt trått med modelljobbingen, men nå går det veldig, veldig bra. Jeg tjener bra med penger, og trives bedre i bransjen. Jeg har gitt meg selv ett år til, men dersom det går bra økonomisk, vil jeg være modell i ytterligere fem år.

MAGER TRØST: Arnulf er en etterspurt modell, men Dior mener at han må legge på seg et par kilo. Trøsten er at han får gjøre det hjemme hos kjæresten.
HJEMME BEST: Arnulf Refsnes (26) er hjemme i Stavanger for å legge på seg.