Du leser nå Dagbladet Pluss

Bob Dylan Nobelprisen i litteratur

Han er fra Minnesota, men det var i Greenwich Village i New York at Robert Zimmerman virkelig ble Bob Dylan

- Dette var et nabolag med kunstnere, bohemer, homofile og drag queens.

UTVIKLET SEG: Opptredene på kafeene i New York ga Bob Dylan et mer våkent publikum. Han fikk også brynet seg på folk i sin egen divisjon. 
Foto: NTB/Scanpix<div><br></div>
UTVIKLET SEG: Opptredene på kafeene i New York ga Bob Dylan et mer våkent publikum. Han fikk også brynet seg på folk i sin egen divisjon. Foto: NTB/Scanpix

Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Endelig var jeg i New York, et edderkoppnett av en by, umulig å finne ut av, og jeg hadde ikke til hensikt å prøve», skriver Dylan selv i sin selvbiografi: «Memoarer: Del 1».

Bob Dylan var bare 19 år gammel da han kom til byen i 1961. Han hadde kjørt hit i en Chevrolet Impala og dro rett til Greenwich Village. På 1950- og 60-tallet var det et sentrum for beatbevegelsen, bohemer og hippier.

Dylan hadde lest Woody Guthries selvbiografi og var besatt av folkesangeren. Dagbladet har gått i Dylans fotspor etter at han fikk Nobels litteratur pris.

Berømt gate

Til Washington Square Park dro Dylan for å oppleve gatemusikanter og protestsangere. Fortsatt er parken et yndet sted for musikanter som vil tjene noen slanter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.