HET DISKUSJON: Ringnes-Ronny mener at Matoma er hyklersk i sin kritkk av rånerkulturen. Foto: Ringnes-Ronny.
HET DISKUSJON: Ringnes-Ronny mener at Matoma er hyklersk i sin kritkk av rånerkulturen. Foto: Ringnes-Ronny. Vis mer

Rånedebatten

- Han er hyklersk

Ringnes-Ronny raser mot Matomas kritikk av rånere.

Publisert

I forrige uke langet DJ og artist Tom Stræte Lagergren (29), bedre kjent som «Matoma», ut mot rånermiljøet i hjembygda og kalte kulturen «stygg, hvor respekt for eldre, lokalsamfunnet og myndighetene totalt har forsvunnet» på sin facebookside.

- Rånemiljøet har alltid eksistert, og jeg synes det er en positiv og fantastisk ting. Men nå har det tatt seg opp med støynivå, festing og rølp. Det har ført til mye uro for lokalbefolkninga. Jeg er inderlig glad i bygda mi, men jeg synes dette har blitt et stort problem, sa Lagergren blant annet til Dagbladet.

Nå reagerer rånerne fra Flisa med DJ-en «Ringnes-Ronny» i front og kaller Lagergren en hykler.

- Du har tydeligvis et problem med at rånemiljøet driver med «støy, festing og rølp». Til det vil jeg bare si at jeg mener dine konserter er en mølje av støy, desperat roping i micen og misbruk av CO₂-kanoner, skriver Ringnes-Ronny på sin Facebook-side.

Bilinteresserte ungdom takker «Ringnes-Ronny» for støtten i kommentarfeltet.

- Et ekte forbilde, skriver en av hans fans.

BEKYMRA: Tom Stræte Lagergren, bedre kjente som DJ-en «Matoma», delte søndag et facebook-innlegg hvor han går hardt ut mot det han mener er en ukultur i hjembygda Flisa. Bilder og video: Scanpix / Glåmdalen / Privat / Dagbladet. Reporter: Celina Morken Vis mer

Generaliserende

Til Dagbladet forklarer «Ringnes-Ronny» hvorfor han reagerte så sterkt på Lagergrens uttalelse.

- Jeg synes han skjærer alle over samme kam. Han sier at han synes kulturen er fin, men jeg er ikke så sikker på at han mener det, sier Ringnes-Ronny til Dagbladet.

Han mener selv at rånermiljøet er et av de beste han kjenner til, og kulturen bidrar til at ungdom ikke flytter vekk fra små steder og bygder rundt om i landet.

Han sier at flere ungdom har tatt kontakt med han etter Lagergrens innlegg forrige uke.

- Mange sier at de syntes det han sa var generaliserende, sier «Ringnes-Ronny».

- Hyklersk

«Når broren min sender meg statusrapport på en fredag natt om fyllekjøring, høylytt musikk, kjøring med bildører åpne, roping som «horer og kokain» ut fra bildørene, tenker jeg er det slik det har blitt?» skrev Lagergren om rånerne på sin facebookside forrige uke.

- Jeg synes han er hyklersk, sier «Ringnes-Ronny».

Han trekker fram en tekstlinje fra Lagergrens gjennombruddslåt «Old Thing Back» som eksempel: «So gimme a ho, a bankroll and a bag of weed. I'm guaranteed to fuck her 'til her nose bleed».

- Jeg synes ikke han representerer miljøet i det hele tatt. Mine konserter er overrepresentert med rånere og raggere. Jeg har forsøkt å høre på dem hele tiden, og jeg vil påstå at jeg er den eneste råneren i Oslo, sier han.

«Ringnes-Ronny» vil være anonym da han ikke har noe ønske om å bli kjendis. DJ-en har over 170 millioner streams på Spotify. Han har herjet hitlistene med låta «Fredag» med Staysman & Lazz og er kjent som en stor russeartist.

Vil bidra

Til Dagbladet fortalte Lagergren at han ønsket å hjelpe hjembygda med økonomiske midler for å få bukt med «rånerproblemet».

- Jeg har lyst til å hjelpe til med mine midler. Det kan eventuelt være en pengestønad til kommunen. Jeg er også villig til å finne sponsorer og betale fra egen lomme, sa Lagergren.

«Ringnes-Ronny» sier at han ikke kommer til å bidra økonomisk, men vil gjerne være med i diskusjonen.

- Jeg kan gjerne være med og diskutere en plan for framtida. Jeg kan si meg enig med «Matoma» at det hadde vært fint å finne en plass som var 100 prosent dedikert til bilkjøring, «burning» og råning, sier han.

Dagbladet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Tom Stræte Lagergren for en kommentar mandag ettermiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer