SAGT OPP: Konserndirektøren for økonomi og finans i Aschehoug har gått på dagen, etter å ha erkjent økonomiske misligheter. Foto: Håkon Eikesdal
SAGT OPP: Konserndirektøren for økonomi og finans i Aschehoug har gått på dagen, etter å ha erkjent økonomiske misligheter. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- Han er i en veldig vanskelig situasjon

Den avgåtte Aschehoug-direktøren vil tilbakebetale millionene.

(Dagbladet): Konserndirektør for økonomi og finans i Aschehoug har som følge av økonomiske misligheter fratrådt sin stilling. Mislighetene har pågått over flere år og dreier seg om flere millioner kroner.

- Ønsker ro Mannens advokat, Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum, sier til Dagbladet at han erkjenner forholdet og vil tilbakebetale pengene.

- Dette er en sak hvor min klient og familien hans er i en veldig vanskelig situasjon, og de ber om at jeg videreformidler at de ønsker ro nå. Han har erkjent forholdene og har tilbudt seg å tilbakebetale pengene fullt ut, sier advokaten, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Aschehoug har varslet at de vil politianmelde forholdet, men Økokrim ville i dag ikke kommentere noe rundt en slik anmeldelse. Mannen har dermed ikke vært i noen avhør ennå.

- Alvorlig Det var før jul forlaget konfronterte den avgåtte konserndirektøren for økonomi og finans med anklagene. Han sa da opp stillingen sin på dagen.

- Jeg synes det er alvorlig og trist. Det er likevel en realitet, og vi forholder oss til den gjennom en grundig gjennomgang og en politianmeldelse, sa Aschehougs konsernsjef og forlegger Mads Nygaard til Dagbladet tidligere i dag.

Nygaard ønsker ikke kommentere hvordan forlaget oppdaget forholdene eller om det har vært flere personer involvert.

ADVOKAT:  Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum representerer den avgåtte Aschehoug-direktøren.
ADVOKAT: Anne Christine D. Stoltz i advokatbyrået Andenæs, Aaløkken og Veum representerer den avgåtte Aschehoug-direktøren. Vis mer