Han er ikke bare gal

Se Johnny Depp i «Alice i eventyrland»-traileren.

(Dagbladet.no): Vi har tidligere vist de første bildene, og nå er endelig også den første teasertraileren klar fra Tim Burtons «Alice i eventyrland», storfilmen som får premiere i mars til neste år.

Traileren blir sluppet i forbindelse med festivalen ComicCon i San Diego, der Tim Burton i kveld amerikansk tid skal komme og presentere levende bilder fra filmen.

Det er selvsagt langt igjen til mars neste år, og Burton har tidligere sagt at disse klippene ikke kan regnes om en fullverdig trailer.

- Det er en slags semi-trailer. Det er så langt vi er kommet i øyeblikket. Det er ikke så mye å vise foreløpig, sier regissøren til MTV News.

Ny versjon
Filmen - som lages for visning i 3D - er laget ved hjelp av en lang rekke ulike teknikker. Utfordringen er enorm, sier Burton til MTV News.

Johnny Depps karakter er framtredende i traileren, blant annet er det Tim Burtons faste skuespillermakker som har voiceover.

Burton sier til MTV News at han tar avstand fra tidligere framstillinger av Hattemakeren (engelsk: «the mad hatter») i ulike filmvarianter av eventyret.

- De fleste tolkninger fremstiller ham som ganske endimensjonal. Alle er bare gale. Vi prøver å finne flere lag slik at karakteren også har en menneskelighet til en viss grad - noe litt dypere enn bare å være sprø, sier regissøren.

Soleklar klassiker
Traileren gir også glimt av flere karakterer. Tim Burtons kone Helena Bonham Carter spiller for eksempel dronningen som vil halshugge alle, mens Anne Hathaway er en kritthvit dronning.

I filmen er Alice (spilt av Mia Wasikowska, kjent fra «In Treatment») blitt 17 år når hun returnerer til Eventyrlandet.

Boka ble opprinnelig skrevet av Lewis Carroll i 1865, og er en soleklar klassiker innen sjangeren. Produsent Zanuck har tidligere lagt vekt på at filmen ikke bare skal bli for barn.

- Boka i seg selv er ganske mørk. Dette er for små folk og alle som leste boka da de var små for 50 år siden, uttalte han nylig til USA Today.

FLERE DIMENSJONER: Tim Burton forsøker å distansere seg fra tidligere versjoner av Hattemakeren.
FLERE DIMENSJONER: Tim Burton forsøker å distansere seg fra tidligere versjoner av Hattemakeren. Vis mer