Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han er jo sprut gæren!

Per Christian Ellefsen har ikke sett noen av Shrek-filmene, men han trives godt som enehersker i den nye.

TAR OVER:  Rumpelstiltskin gjør seg selv til enehersker. Foto:UIP
TAR OVER: Rumpelstiltskin gjør seg selv til enehersker. Foto:UIP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Jeg kunne godt tenkt meg å spille denne rollen i levende live, uttaler Ellefsen om den animerte gærningrollen sin, Rumpelstiltskin.

I forrige uke hadde siste kapittel i Shrek-sagaen premiere på norske kinoer, og besøkstallene gikk rett til tops. Filmen var den best besøkte med 108 903 solgte billetter i forrige uke.

- Sprut gæren  I «Shrek - Lykkelig alle sine dager» har hovedpersonen fått nok av sin nye royale tilværelse, og lengter tilbake til bekymringsløse trolltider i skogen.

Det er her Ellefsen kommer inn - eller rettere sagt Ellefsen i karakteren Rumpelstiltskins helsprø figur.

- Rumpelstiltskin er skurken i filmen og han er en veldig spennende karakter som står for mye av fantasien. Han er jo sprut gæren! Sprut gæren på en veldig rar måte. Han bragte fram despoten i meg, ler Ellefsen.

Ikke sett filmene Dette er karakteren Rumpelstiltskins første inntog i Dreamworks suksesserie, og Ellefsens selv sitt første møte med filmene.

- Jeg har faktisk ikke sett noen av de tidligere Shrek filmene, bare noen klipp, men jeg kjenner Shrek-karakteren ganske godt, forteller han.

Galskap Alle Shrek-filmene er tuftet på gamle, kjente eventyr, men karakterer som Pinocchio, Pepperkakemannen og Rødhette og ulven figurerer litt annerledes enn man kanskje husker dem fra sin barndom.

- Jeg har et veldig godt forhold til eventyr og har jobbet mye med eventyr av H.C. Andersen. Dette er et morsomt eventyr med mye vidde, mye humor og mye galskap. Dessuten har det ingen direkte alder og har mye å gi også til voksne, sier Ellefsen.

Eksploderer Han synes rollen som skurken Rumpelstiltskin er midt i blinken.

GØY ROLLE:  Per Christian Ellefsen liker å gi Rumpelstiltskin stemme og kunne godt tenkt seg å spille han live. Foto: Ørjan Svendsen/ Dagbladet
GØY ROLLE: Per Christian Ellefsen liker å gi Rumpelstiltskin stemme og kunne godt tenkt seg å spille han live. Foto: Ørjan Svendsen/ Dagbladet Vis mer

- Han er en fyr med mye rart i seg og han har stor variasjon i stemmen. Det er særlig moro når han eksploderer og kommer med sine lange tirader. Vi har ledd mye under innspillingen!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!