Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Han er lei av å leve fordi han er homofil og muslim

Hver eneste uke får han telefon fra broren med spørsmål om han har funnet seg en kone. Nå vet at han store deler av besøket kommer til å dreie seg om hvorfor han lever alene.

I TOG: Denne helga er det igjen den årlige markeringen av Pride, for homofiles rettigheter. På bildet sees artikkelforfatteren under markeringen for to år siden, sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide og Lisa Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I TOG: Denne helga er det igjen den årlige markeringen av Pride, for homofiles rettigheter. På bildet sees artikkelforfatteren under markeringen for to år siden, sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide og Lisa Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjærlighet er noe av det vakreste vi kan oppleve. Å leve sammen med den du elsker og som elsker deg tilbake, er det beste som finnes. Det er lenge siden jeg forstod hvor heldig jeg er som bor i Norge, et land som gir meg muligheten og friheten til å elske den jeg vil. Et land som ikke steiner meg fordi jeg elsker en av samme kjønn. Et land som gir meg muligheten til å ytre meg og skrive ned ordene jeg vil. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg bor i Norge.

Spaltist

Amal Aden

er forfatter og samfunnsdebattant. Amal Aden er et pseudonym. Hun kom til Norge fra Somalia i 1996, og debuterte som foratter i 2008.

Siste publiserte innlegg

Hver eneste dag er jeg takknemlig for at jeg har møtt min kjære. Hun gjør livet mitt godt å leve. Hun er ikke bare en kjæreste for meg, hun er alt for meg. Hun forstår hva jeg tenker uten at jeg trenger å si noe. Hun får meg til å smile når jeg har det tøft og får meg til å sove når jeg har det vanskelig. Hun får meg til å glemme trusler og hat. Hun er min beste venn som jeg deler alt med. Jeg føler meg som verdens heldigste.

Selv om jeg er lykkelig og lever som en fri person når det gjelder kjærligheten, så tenker jeg mye på de rundt meg som ikke har det bra. De som ikke lever med den de elsker fordi de er redd hva familien eller andre mener. Jeg har flere homofile venner som lever ulykkelige liv, som er gift med en de ikke elsker eller som lever i ensomhet fordi de ikke tør å leve med den de egentlig elsker. Jeg har mistet homofile venner som valgte å avslutte livene sine på grunn av sin legning. Unge homofile som tok livene sine fordi de elsket en av samme kjønn, det gjør meg lei meg og forbannet. Jeg kan ikke la være å tenke på disse selv om jeg selv har det bra. Uansett hvor lykkelig jeg er har jeg dårlig samvittighet ovenfor de som ikke har det bra.

Lørdag 9. juni var en flott dag jeg hadde sammen med min kjære og våre nærmeste venner og familie. I stedet for å ha et utdrikningslag hver for oss var vi så heldige at forloverne våre hadde ordnet slik at vi fikk en veldig hyggelig dag sammen. En dag med gode venner. En dag med gode samtaler. En dag med god mat og drikke. Til og med en kake bakt med alle regnbuens farger. En dag med mye kjærlighet. En dag som gir gode minner.

Mandag 11. juni ringer en god venn av meg som er muslim og homofil. Han vil at jeg skal komme på besøk. Det er så vondt og deprimerende å komme inn til denne mannen. Han sitter alene i en mørk leilighet. Han forteller hvor vanskelig og vondt han har det, hvor lei han er å leve fordi han er homofil og muslim. Han tør ikke å leve livet han ønsker seg. Nå er han ekstra bekymret fordi han har en bror som kommer på besøk fra London. Vennen min forteller at hver eneste uke får han telefon fra broren med spørsmål om han har funnet seg en kone, nå vet at han store deler av besøket kommer til å dreie seg om hvorfor han lever alene.

Det er så vondt og trist å se de som lider fordi de er homofile. Mobbingen og hatet mot oss med en annen legning må ta slutt. Vi er ikke en trussel verken mot religionen eller kulturen. Alt vi ønsker er å leve livene våre i fred og ro – med den vi elsker. Det er viktig å forstå, og godta, at i alle miljø finnes det noen som er annerledes, alle er ikke heterofile. Personen som sitter ved siden av deg på bussen kan være homofil, eller ved siden av deg i moskeen. Ditt barn kan være homofil eller broren din.

Jeg skulle ønske alle miljøer kunne mobilisere for å hindre trusler og hat mot LHBTIQ personer. Vi må alle stå opp for menneskerettigheter. Det kan ikke være slik at homofile og lesbiske ikke kan leve ut sin kjærlighet. Alle fortjener å leve det livet de ønsker, med den de elsker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!