<strong>GLEDER SEG:</strong> Trond Fausa Aurvåg, Steven Van Zandt (Little Steven) og Marian Saastad Ottesen er klare for sesong to av Lilyhammer. Van Zandt forteller at det blir et heftig kjærlighetsliv på karakteren til Fausa Aurvåg i årets sesong. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLEDER SEG: Trond Fausa Aurvåg, Steven Van Zandt (Little Steven) og Marian Saastad Ottesen er klare for sesong to av Lilyhammer. Van Zandt forteller at det blir et heftig kjærlighetsliv på karakteren til Fausa Aurvåg i årets sesong. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Han er litt av en seksuell viking

Steven Van Zandt dumpa Bruce Springsteen for å gjøre «Lilyhammer 2» .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er egentlig midt i en turné. Det er første gang, kanskje noensinne, noen har gjort et så stort prosjekt midt i en turné. Bandet og Bruce har vært veldig forståelsesfulle, i hvert fall så langt, sier Steven til Dagbladet.

- Det er hektisk, men du finner tid til å gjøre ting du elsker, og jeg elsker å gjøre dette, forteller han. 

Den første sesongen av «Lilyhammer» ble en braksuksess, og hadde i snitt over én million seere på NRK. Denne uken startet innspillingen av sesong to

Får tvillinger Skuespillerne kan ikke avsløre for mye om den kommende sesongen, men de lover at serien vil være i samme univers som første sesong.

- Vi kan avsløre at Steven og jeg får tvillinger i serien. Vi kan ikke si navnene, men de er veldig søte og har på seg fine norske gensere, sier Marian Saastad Ottesen.

I siste episode av sesong én fikk seerne se en hjerteknust Frank, spilt av Steven, bli sendt på dør av sin kjæreste Sigrid, spilt av Marian Saastad Ottesen. 

- Men i og med at vi får tvillinger så blir hun nok ikke helt kvitt meg i sesong to, sier Steven lurt.

Heftig kjærlighetsliv Trond Fausa Aurvåg spiller den noe klønete vennen til Frank, Torgeir, som ikke har for mye hell med damene i første sesong.

- Det er alltids en sjanse for at Torgeir får seg dame, sier Aurvåg og blir backet opp av Steven:

- Jeg kan fortelle at det blir et heftig kjærlighetsliv på Torgeir denne sesongen. Han er litt av en seksuell viking, sier Steven og ler. 

Internasjonal suksess I tillegg til å ha gjort stor suksess i Norge har serien også blitt solgt til streamingtjenesten Netflix, som har gjort serien tilgjengelig for publikum i USA, Canada og Sør-Amerika. Sesong én ble også kjøpt av en rekke TV-stasjoner internasjonalt og de fleste har sikret seg rettighetene til sesong to.  

- Det er det eneste programmet jeg vet om som har blitt lansert i USA uten at det er endret på noe og jeg har faktisk bare fått gode tilbakemeldinger. Folk pleier vanligvis å si ifra når de ikke liker noe, så responsen er fantastisk, forteller Steven.

Han tror suksessen blant annet ligger i at Norge fortsatt er et mysterie for mange, og at miksen av kulturer appellerer til publikum. 

«Lilyhammer»

• Norsk dramaserie produsert av Rubicon TV for NRK.
• Steven Van Zandt spiller hovedrollen som tidligere mafiamedlem, Frank, som vil starte et nytt og bedre liv i Lillehammer.
• Marian Saastad Ottesen spiller rollen som Franks norske kjæreste, Sigrid.
• Trond Fausa Aurvåg spiller Franks norske venn og kompanjong i serien, Torgeir.
• Serien ble en enorm suksess i Norge, og hadde over én million seere i snitt første sesong.
• Innspillingen av sesong to er i gang, og vil komme på norsk tv i løpet av 2013.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer