Han er mannen som skal redde Quart

Daniel (31) blir ny festivalsjef.

(Dagbladet.no): Daniel Nordgård (31) er ansatt som ny festivalsjef for Quart. Han kommer fra stillingen som fagsjef i Sørlandet Kunnskapspark, og lover å være både offensiv og lydhør når festivalen skal gjøre noe med årets fiaskosommer.

- Jeg har selvsagt mange tanker om hvordan vi bør jobbe, men vil også høre på dem som har jobbet med dette lenge før jeg sier for mye, sier Nordgård, før han trekker fram to punkter der festivalen kan forbedre seg i forhold til fjoråret:

- I forhold til presse og media ble vi altfor defensive. Vi må huske på at det er en fest man inviterer til, at man skal ha det gøy, og da må man vise det også. I tillegg vil jeg ha et program som er veldig tydelig, sier han.

- Etterlyser visjon

31-åringen skal imidlertid ikke drive bookingarbeid selv.

- For meg er det viktig at vi har et bevisst forhold til hva slags type artister vi booker. Det er ikke bare å sope sammen et tilfeldig utvalg headlinere, noen lovende artister og et par norske, og deretter håpe på det beste. Man må tilby en visjon.

Nordgård har allerede rukket å få gratulasjoner fra Quarts gamle sjef Toffen Gunnufsen - nå sjef for erkekonkurrent Hove.

- Du sier Quart vil ha en tydelig profil, men er det ikke et poeng at den profilen må skille seg fra Hovefestivalen om dere begge skal overleve?

NY FESTIVALSJEF: Daniel Nordgård (31) vil gjøre noe med Quartfestivalens programprofil. Selv vil han gjerne se Rage Against the Machine på festivalen.
NY FESTIVALSJEF: Daniel Nordgård (31) vil gjøre noe med Quartfestivalens programprofil. Selv vil han gjerne se Rage Against the Machine på festivalen. Vis mer

- Ikke nødvendigvis. Quartfestivalen har jo alltid hatt andre konkurrenter, som Roskilde, som man har levd i sameksistens med. Vi bryr oss mest om oss selv, og mitt mål er uansett at vi blir tydeligere og flinkere, sier Nordgård, som selv nevner Rage Against the Machine som et eksempel på et band han drømmer om å se på Quart.

Trekker seg

Ifølge Fvn.no trekker Quarts styreleder Magne Aasheim Knudsen seg. Han ønsker ikke å fortsette etter tre år, og også resten av styret stiller sine plasser til disposisjon.

Aasheim Knudsen er imidlertid storfornøyd med å ha fått tak i ny daglig leder:

- Jeg har over lang tid jobbet med å få Daniel inn i Quartfestivalen, og endelig har han takket ja til å bli frontfigur på laget vårt, sier styrelederen i en pressemelding.