Han er mest verdifull i Hollywood

Se hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hollywood satser knallhardt på blockbustere for tida, og foruten utgifter til spesialeffekter er det skuespillerlønninger som er den store utgiftsposten.

Men er det egentlig noen vits i å betale ut flere titalls millioner for å få en av de store stjernene til å toppe plakaten?

Ny rekord

Økonomimagasinet Forbes har tatt på seg oppgaven med å finne ut hvilke av de best betalte skuespillere som gir mest valuta for pengene.

Øverst på lista troner Matt Damon - som siden gjennombruddet med «Den enestående Will Hunting» har vært med i filmer som har tjent inn til sammen mange milliarder kroner. Ifølge Forbes har Matt Damons filmer spilt inn 29 dollar for hver dollar han selv har fått betalt. Og mer kan det bli.

Den tredje Jason Bourne-filmen «Jason Bournes ultimatum» spilte inn drøyt 400 millioner kroner i premierehelgen i USA og Canada. Det er ny rekord for en film med premiere i august.

Og det er filmene i den kritikerroste actionserien som først og fremst har gjort Damon så lønnsom. «Hvem var Jason Bourne?», den første filmen fra 2002, var for eksempel relativt billig å lage, mens Matt Damons honorar var lavt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer