Han er Musikk-Norges mektigste

Se Dagbladets liste over de mektigste i Musikk-Norge.

1. Jan Fredrik Karlsen

Predikanten i Hallelujah-gjengen. Med flammende innlevelse har Idol-Jan Fredrik maktet å få maksimalt ut av sin mannlige artiststall: Askil Holm, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Kurt Nilsen. Og snart vender Karlsen tilbake som Idol-dommer.

2. Trond Giske

Kulturbudsjettet er lite, men har økt med en halv milliard under det rødgrønne regimet. Det utnytter den godt synlige og snakkesalige kulturministeren til fulle: En skvett her, en skvett der. Giske har vist at han er villig til å besvare bransjens ulike bønner, helst etter hastemøter i kjølvannet av medieutspill. Resultatet er at store deler av Musikk-Norge nå logrer i vill begeistring.

3. Platekompaniet

Platesalget går ned, men Platekompaniet har også en dvd- og spillhylle. Har tilsynelatende plateselskapene i sin hule hånd, og er vanskelige å angripe for annet enn tilnærmet monopolsituasjon i enkelte byer. Har vært en gjenganger på denne lista i alle år.

4. Stargate:

Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen ble latterliggjort for sine tilpasningsdyktige r&b- og popproduksjoner. Men hvem lo sist? Stargates status internasjonalt er løftet til himmels gjennom Beyoncé-hiten «Irreplaceable». Det lønner seg med langsiktig jobbing og safe kommersiell profil. Kåret til 2006s viktigste produsenter av Billboard.

Han er Musikk-Norges mektigste

5. Svein Bjørge

Regissøren bak et av de største kuppene i musikkmiljøet de siste åra. Maktet kunststykket å lokke nesten hele Quartfestivalens stab, med Toffen Gunnufsen i spissen, over til sin nye festival i Arendal - Hovefestivalen.

6. Arnfinn Bjerkestrand

Skal ha «hotline» til statsråd Giske. Har som sjef i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) bygget organisasjonen opp fra å være en relativt beskjeden aktør til å bli en betydelig maktfaktor. Skal være mannen som overtalte Alarm til å flytte prisen til høsten, for å unngå kannibalisering i markedet. Spellemann kom godt ut av flytteprosessen, det gjenstår å se om Alarm klarer å holde på outsiderstempelet.

7. Per Ole Hagen

P3s musikksjef Håkon Moslet har nok mer opinionsmakt og snakker høyere enn sin P1-kollega. Men i et år hvor norsk-på-norsk-musikk og voksenpop har dominert hitlistene, er det grunn til å merke seg at Hagen har rotert alle tungt og inderlig fra første stund.

8. Joakim Haugland

Kredibilitetskonge som gjennom Smalltown Supersound er beundret og hyllet i kresne hjemlige og internasjonale miljøer.

Han er Musikk-Norges mektigste

Men Hauglands enmannsforetak var også fullt på høyde med storselskapet Universal Music hva gjaldt Spellemann-nominasjoner og -priser nylig.

120 Days er hans nye flaggskip, fjorårets konger av terningkast seks.

9. Lena Midtveit

Universal har kanskje størst markedsandel, men under Midtveits ledelse har Sony-BMG blitt en usedvanlig offensiv aktør her hjemme. Har signert en nesten uanstendig mengde artister de siste åra. Og hei, Ole Evenrud er på plass på kontoret igjen også.

10. Mira Craig

Svært aktiv nettverksbygger. Er blitt et fenomen. På MTV Awards i København i fjor lot hun ikke sjansen gå fra seg, og delte ut plater og klemmer til Snoop Dogg og superprodusent Timbaland. Kom seg på scenen med Pharrell på Quart i fjor gjorde hun også. Dama gir ordet «guts» et ansikt.

Disse har også makt:

Inger Dirdal: Leder Music Export Norway

Håkon Moslet: Musikksjef NRK P3.

Toffen Gunnufsen: Bookingsjefen over alle bookingsjefer, nå på Hovefestivalen.

Petter Singsaas: Direktør i Universal Music

Erlend Mogård Larsen: Bylarm-sjef.

Monica Larsson: Leder i Norsk Rockforbund

Audun Vinger: Opinionsmektig Natt&Dag-redaktør.

Claes Olsen: Mr. Øyafestivalen.  

Knut Schreiner: Suksessprodusent, Turboneger-gitarist.

Kathrine Synnes: Manager for Annie.

Christian Marstrander: Sjef i nedlastingstjenesten Prefueled, som pøser ut sponsorkroner til norsk musikk.

Disclab ved Jørn Dahl og Hans Olav Grøttheim: Suksesstudio for alt fra Hallelujah-kamerater til Bruce Springsteen.

Asbjørn Slettemark: Redaktør i FaroJournalen, kommer sikkert tilbake i TV2-ruta snart.

 Rune Lem: Konsertarrangør og manager for Maria Mena.

Espen Olsen Langfeldt: Sjef for Rampelys-redaksjonen i VG.

Joakim Haugland
<B>Lena Midtveit</B>
SALGSSUKSESS: Jan Fredrim Karlsen har solgt 250 000 eksemplarer av «Hallelujah Live».
Trond Giske
Platekompaniet ved Egil Dahl og Rolf Presthus
Stargate
<B>Per Ole Hagen</B>
Svein Bjørge
Arnfinn Bjerkestrand
<B>Mira Craig