Han er Norges morsomte mann

I alle fall hvis man ser på lønningsposa.

HUMORKONGEN: Dagfinn Lyngbø tjente mest av de norske komikerne i 2009. Her under premieren på stykket «Evolusjon» i 2008. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
HUMORKONGEN: Dagfinn Lyngbø tjente mest av de norske komikerne i 2009. Her under premieren på stykket «Evolusjon» i 2008. Foto: Oddmund Lunde/DagbladetVis mer

|||(Dagbladet.no): Med snaue åtte millioner kroner i inntekt, er Dagfinn Lyngbø den komikeren i Norge som tjente mest i 2009.

Og dersom man baserer seg på størrelsen på lønningssjekken hans, blir dermed Lyngbø også den morsomste personen i Norge.

At Lyngbø tjener mye burde ikke komme som en overraskelse, for få komikere har så mange jern i ilden som ham.

• Se hele komikerlista under

Bredt utvalg I tillegg til å ha gjort stor karriere som stand up-komiker, senest med «Evolusjon», har han vært stemmen til karakteren Sid i «Istid»-filmene, og vært delaktig i flere tv-program, blant annet sammen med Anne-Kat. Hærland i «Big Bang».

At stand up selger godt i Norge er det liten tvil om, og det understrekes av at nummer to på komikerlista er stand up-dronning Elina Krantz.

Som daglig leder og eier av bookingbyrået Stand Up Norge, hadde Krantz en inntekt på drøye syv millioner kroner i 2009.

TV-humor Men humor selger ikke bare på scenen. Også gjennom tv-ruta kan man tjene godt på å være morsom.

Det siste er Espen Ecbo et godt eksempel på.

Som eier i produksjonsselskapet Seefood har han sammen med Kristian Ødegård stått bak suksesser som «Nissene på loven» og «Tett på tre».

Slike suksesser blir det penger av, og i 2009 står Eckbo oppført med en inntekt på i underkant av 4,3 millioner kroner.