Han er Norges nye krimkonge

Torkil Damhaug suser inn på boklista.

ideer
ideer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Torkil Damhaug har truffet blink med sin femte bok, «Døden ved vann». Den ble hovedbok i tre bokklubber og fikk derfor et førsteopplag på hele 56 000. Den ble også solgt til tre land før den ble utgitt i Norge.

«Døden ved vann» bør helt klart stige over terskelen og inn på bestselgerlistene, skrev Dagbladets anmelder, Kurt Hansen. Og nå gjør den akkurat det. Boka suser inn på fjerdeplass på boklista for årets tredje uke.

Forsvunnet søsterDet dreier seg om en krimbok - årets første, faktisk. Men den vil få selskap av mange bøker i samme sjanger når det nærmer seg påsketider. «Døden ved vann» har imidlertid ikke bare et spennende plott, den har også sterke, litterære kvaliteter, ifølge Kurt Hansen.

Boka er en psykologisk thriller. Den handler om Liss, som kommer hjem til Norge for å lete etter psykolog-søsteren Mailin, som er sporløst forsvunnet. Liss bor til vanlig i Amsterdam, der hun studerer design og jobber som en noe tvilsom fotomodell.

- For meg er kriminalromanen en sjanger det bør stilles strenge krav til. I andre sjangre kan du komme langt med bare godt språk og gode persontegninger, men uten et godt plot faller en krim igjennom, sa Torkil Damhaug i et intervju med Dagbladet tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.