Han er redaktør for nytt filmmagasin

- Tror det blir heftig!

JOKER: Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som Hank Von Helvete, er redaktør for et nytt filmmagasin. Her utkledd som sin favoritt-filmskurk, Jokeren fra  «Batman»-filmene. Foto: Bjørn Myreze / Mektig
JOKER: Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som Hank Von Helvete, er redaktør for et nytt filmmagasin. Her utkledd som sin favoritt-filmskurk, Jokeren fra «Batman»-filmene. Foto: Bjørn Myreze / MektigVis mer

(Dagbladet): Et nytt nettbasert filmmagasin ble lansert i går, med Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som Hank Von Helvete, i spissen.

Magasinet med navnet Heft!g er i familie med musikkmagasinet Hiss!g, som hadde Charlotte Thorstvedt med på laget.

Rockeredaktør Heftig presenterer seg selv som et magasin som i tillegg til å dekke dagsaktuelle hendelser i filmbransjen, også kommer til å ta for seg filmkunsten som helhet.

- Vi ønsker å gå egne veier, samt peke ut nye veier for vårt publikum. Vi tror vi har noe nytt på menyen, vi tror det blir heftig, sier Dyvik Husby i en pressemelding.

Bjørn Myreze er kreativ direktør i selskapet Mektig, som gir ut det nye filmmagasinet. Han mener den tidligere rockestjerna passer perfekt i rollen som redaktør.

- Hank er den perfekte redaktør for et nytt norsk filmmagasin. Han er ikke redd for å si det han mener, og han er en rocker som har sett og vært med på mye. Vi mener dette vil være med på å gi Heftig en interessant, spennende og kunnskapsrik vinkling til glede for alle som elsker film, sier Myreze.

Ser positivt på konkurransen Redaktør for filmnettstedet Filter, Joakim Thorkildsen, synes det er positivt med nye konkurrenter.

- Det er kjempeartig at det skjer nye ting når det gjelder filmjournalistikk på nett. Alt som øker folkets interesse for film er bra, sier han til Dagbladet.

Fra før av finnes det flere norske filmmagasiner, både på nett og papir. Cinema, Filmmagasinet, Montages, Wuxia, Videomagasinet, Rushprint og Filter er noen av disse.

Med så mange konkurrenter på markedet mener Joakim Thorkildsen det er viktig å være så original som mulig for å lykkes.

- Dersom man jobber med dette på grunn av sin store kjærlighet for film tror jeg man kan ha en sjanse til å lykkes. Men med så stor konkurranse kommer også kravene om å være original og prudusere så mye eksklusivt stoff som mulig, sier Thorkildsen.

BLITT REDAKTØR: Den tidligere rockestjerna, Hans-Erik Dyvik Husby, har nå blitt redaktør for et nytt, norsk filmmagasin. Foto: Stella Pictures
BLITT REDAKTØR: Den tidligere rockestjerna, Hans-Erik Dyvik Husby, har nå blitt redaktør for et nytt, norsk filmmagasin. Foto: Stella Pictures Vis mer