Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han får nok mange ungpikestemmer

Men Eric Saade har et problem før finalen, mener Alexander Rybak.

DÜSSELDORF (Dagbladet): Glassburet til Eric Saade knuste som planlagt på torsdag, og svensken grabbet til seg den siste finaleplassen i Eurovision.

Nå tror vinneren av Eurovision 2009, Alexander Rybak, at «Popular»-sangeren kan nå helt til topps i kveldens finale.

- Jeg synes virkelig at Eric er topp fem. Og jeg tror at han kan vinne hele greia, sier Rybak til Dagbladet.

- Trekker ungpikestemmer Rybak tror spesielt unge jenter vil stemme på Saade, men her ligger også noe av svenskens problem, mener «Fairytale»-sangeren.

- Han kommer sannsynligvis til å trekke mange ungpikestemmer, men problemet er at vi også har Blue fra Storbritannia, Jedward fra Irland, Aleksey Vorobjov fra Russland og de danske gutta, sier Rybak.

Dermed kan disse ende opp med å spise av hverandres stemmer.

- Alle de ungguttene blir litt for mange. Og da kan det hende at det plutselig blir et helt uventet land som vinner, sier Rybak.

- Imponert over Saade Etter suksessen under semifinalen, ble Eric Saade raskt et av de mest populære emneordene på mikrobloggingsnettstedet Twitter.

IMPONERER: Eric Saade leverer et tettpakket sceneshow, og gjorde to gode generalprøver i går. Foto: Håkon Eikesdal
IMPONERER: Eric Saade leverer et tettpakket sceneshow, og gjorde to gode generalprøver i går. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

«Popular» har også vokst på Alexander Rybak, som er imponert over hva Saade gjør på scenen.

- Jeg er blitt mer og mer glad i det nummeret. Han er en hardarbeidende fyr. Det er mye lettere å plumpe ut av konkurransen når man har så mange forskjellige bevegelser. De fleste går for enkelhet, som det norske bidraget, men Saade har virkelig satset, sier Rybak.

Tro på Aserbajdsjan Selv hadde han håpet på Belgia, men de led samme skjebne som vår egen Stella Mwangi, og røyk ut i den første semifinalen.

- Jeg tror kanskje Aserbajdsjan også kan vinne. De kommer kanskje aldri helt på topp hos noen land, men kan få flest åttepoengere, sier Rybak.

OMSVERMET: Det er to år siden Alexander Rybak vant Eurovision. Fortsatt er han ekstremt populær i Europa. Foto: Håkon Eikesdal
OMSVERMET: Det er to år siden Alexander Rybak vant Eurovision. Fortsatt er han ekstremt populær i Europa. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer