Han fikk Metallica, Whitney Houston og Arcade Fire til å låte bedre

Lydlegenden George Marino er død.

LEGENDE: Lydtekniker og masteringguru George Marino døde i går. Foto: Sterling Sound
LEGENDE: Lydtekniker og masteringguru George Marino døde i går. Foto: Sterling Sound Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den legandariske lydteknikeren og masteringeksperten George Marino er død, etter en tids kamp mot lungekreft.

I nesten 40 år jobbet Marino på en ufattelig lang liste plater, deriblant legendariske utgivelser som Stevie Wonders «Innervisions», John Lennons og Yoko Onos «Double Fantasy», AC/DCs «Highway to Hell», Metallicas «Metallica», Guns N' Roses' «Appetite for Destruction», Whitney Houstons «Whitney», Coldplays «A Rush of Blood to the Head» og  Arcade Fires «The Suburbs».

Sistenevnte sikret ham hans tredje av tre Grammy-priser, i 2011.

Er du blant dem leser det som står med liten tekst på plateomslag, er det ikke umulig at du har støtt på navnet. Gjerne i en setning som «Mastered by George Marino at Sterling Sound». Siden tidlig 1970-tall jobbet Marino i det legendariske mastringstudioet, der studio- eller konsertopptak optimaliseres og klargjøres for plateproduksjon.

Mastringteknikerens innsats kan være helt avgjørende for lydkvaliteten på en plateutgivelse, ikke minst når det gjelder vinyl.

Marino har også vært en nøkkelperson i en rekke vellykkede remastringprosjekter de siste åra, som «Signature»-boksen med John Lennon i 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer