Han forhenværende søte fra «Den sjette sansen» og småkriminelle kanadiere

Ukas streamingguide.

(Filtermagasin.no): Denne har vært en sterk uke for oss som liker å se film via internett - med et stort unntak i den leie nyheten om at TV 2 Sumo stopper den digitale forhåndsvisningen av «Jakten på Berlusconi» etter boikotttrusler fra landets kinosjefer.

Uka startet svært godt med et storslipp på Netflix, der blant annet den glimrende formel 1-filmen «Rush» var blant godbitene som dukket dukket opp på tjenesten.

Litt senere i uka dukket enda et par perler opp der - i tillegg til at vi har gravd fram en serie som kanskje kan overraske deg litt.

Her er altså noe av det vi synes er mest spennende blant ukas nyhter på streamingtjenestene - som vanlig finner du den komplette lista over alle nyhetene på Filter.

Se alle Filters streamingtips!

«Gravity»
En av fjorårets aller vakreste filmer, det her - i hvert fall å se på. Handlingen, derimot, er litt dystrere: Sandra Bullock spiller en astronaut som er lost in space etter at hun rives løs fra romstasjonen der George Clooney liksom skulle ha full kontroll.

Det er vel i sånne stunder - alene, svevende rundt i rommet - at man gjør seg opp noen tanker om livet der nede på jorda.

Alfonso Cuarons romodyssé var kanskje ikke helt vitenskapelig korrekt til enhver tid, men sånt klarer vi glatt å overse når resultatet ble som det ble.

Kan sees på: Netflix (og når du har sett den ferdig bør du sjekke ut denne kortfilmen fra regissørens manusforfattersønn).

«Spoils of Babylon»
Har du savnet han lille gutten som så spøkelser i «Den sjette sansen» - selv om han ikke er så veldig liten (og søt) lengre? Og har du i tillegg en svakhet for amerikanske såpeoperaer fra seint 70-tall?

Ok, kanskje ikke - men om du heller foretrekker nyere amerikansk komikk som ikke går av banen for verken parodiske blødmer eller incestuøs rikmannstematikk, kan likevel komiserien «Spoils of Babylon» være noe for deg.

Det skader jo heller ikke å få oppleve en voksen Haley Joel Osment, i godt selskap med fintfolk som Tobey Maguire, Kristen Wiig, Tim Robbins, Jessica Alba, Val Kilmer og Michael Sheen.

Det er småvanskelig å forklare hva denne såpeparodien egentlig er for noe - det er i hvert fall helt sikkert at det ikke er kost for hvermansen. Kanskje kan de store dosene av metakomikk sikre serien en plass blant fremtidens kultklassikere?

At Will Ferrell trekker fram sin aller beste rødvinvsmarinerte forfatterpersona når han introduserer hver episode, gir i hvert fall det hele et ekstra snev av fniseautoriet.

Kan sees på: Filmnet og C More Play

«Rulletrappen»
Multikunstner og geni Christopher Nielsen er endelig klar med kortfilmen «Rulletrappen», basert på hans klassiske tegneserie fra 1999 ved samme navn.

Her følger vi tre nakne karer som tråkker seg oppover i en rulletrapp som nådeløst drar dem nedover. Men så begynner en av dem å tvile på hva som egentlig er meningen med denne evige tråkkingen oppover mot et mål de ikke engang vet hva er ...

- Tegneserien var jo ekstra inspirert, om du vil. Men når det hele kommer på film, med 3d-teknikken og animasjonen og alt, blir det mer — hvilket ord skal jeg bruke — effektivt. Det blir kraftigere kost, og om mulig mye mørkere, dystrere og råere. Figurenes nakenhet blir mer påtrengende i dette mediet, sa Nielsen til Filter da vi intervjuet ham om kortfilmen tidligere i uka.

Korfilmen på ti minutter kan både kjøpes og leies på hjemmesiden.

Kan sees på: Rulletrappen.no

«Trailer Park Boys» - sesong 8
«Trailer Park Boys» er en ordentlig tullete og tilsvarende morsom serie om de tre gutta Julian, Ricky og Bubbles og deres småkriminelle og forsofne liv i en trailer park i Nova Scotia.

Netflix tok tidligere i år grep, og gjenopplivet den kanadiske kultserien med to nye sesonger på strømmetjenesten - og nå er resultatet endelig her.

Om du ikke har fått med deg den grovkorna mockumentary-serien før, har du ikke tid å angre på det - ettersom du straks må i gang med å se alle de åtte sesongene som nå ligger ute på Netflix. OBS: Fare for overdose.

Kan sees på: Netflix

Se alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.