<strong>Holocaust:</strong> I serien tegnes jødene som mus, nazistene som katter og polakkene som griser. Foto: Minuskel
Holocaust: I serien tegnes jødene som mus, nazistene som katter og polakkene som griser. Foto: Minuskel Vis mer

Analyse:

Han gjorde foreldrenes Holocaust-mareritt til en av verdens viktigste tegneserier

Som katt og mus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sosnowiec i Sør-Polen, 1936: Vladek Spiegelman har forlovet seg med rikmannsdatteren Anja Zylberberg. De er stormforelskede og året etter får de sin første sønn, Richieu. Framtida ser lysende ut, men snart blir utsikten fylt av den svarteste røyk.

60 år seinere begynner tegneserieskaperen Art Spiegelman (f. 1948) å nøste opp i sine foreldres europeiske fortid. Moren begikk selvmord i 1968, men faren er endelig villig til å fortelle hele familiehistorien, om Polen, om krigen og om uhyrlighetene de opplevde i Auschwitz. I løpet av et drøyt tiår omgjør Spiegelman farens fortellinger til tobinds tegneserien «Maus», dermed ser en av mediets mest ikoniske fortellinger dagens lys.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer