- Han hadde aldri sunget før

Men snart kommer filmen - og plata - der Tom Cruise covrer «Paradise City» og flere andre heavy-klassikere.

NÅ OGSÅ SOM ROCKESTJERNE: Tom Cruise i musikalfilmatiseringa «Rock of Ages». Foto/Copyright: Warner Bros. Pictures/ SF Norge
NÅ OGSÅ SOM ROCKESTJERNE: Tom Cruise i musikalfilmatiseringa «Rock of Ages». Foto/Copyright: Warner Bros. Pictures/ SF NorgeVis mer

Om det var flaut å se Mark Wahlberg som heavy metal-stjerne i beste 80-tallsstil i «Rock Star», hadde de i det minste vett til å legge på lyden av en ordentlig vokalist (Miljenko Matijevic fra Steelheart). I sommerens «Rock of Ages» får du derimot høre Hollywood-stjernene synge selv.

Musikalfilmen byr på Catherine Zeta-Jones, Tom Cruise, Russell Brand, Julianne Hough og Alec Baldwin (wtf) som synger hits av band som Def Leppard, Poison, Journey, Twisted Sister, Bon Jovi, Joan Jett, REO Speedwagon og Whitesnake, viste det seg da låtutvalget ble avslørt i en pressemelding fra Warner Bros.

- Helt grønn Tom Cruise tolker blant annet Guns 'n Roses' «Paradise City» og duetterer med svenske Malin Akerman på Foreigners udødelige «I Want To Know What Love Is».

- Han hadde ikke sunget før i hele sitt liv, sier filmens musikkprodusent Adam Anders i et intervju med Hollywood Reporter (ikke heeelt sant, Cruise tar noen strofer i «Top Gun».)

- Han bare, «jeg trenger å vite at jeg kan gjøre dette før jeg sier ja». Så jeg kom hjem til ham for å høre, og selv om han var helt grønn som vokalist var stemmebåndene hans fantastisk, hevder Anders.

- Som en unge - Det var den kraftigste stemmen jeg noensinne har hørt. Så kraftig! Han kunne gjøre akkurat hva han ville og gå så høyt han ønsket. Det var som å se en unge oppdage at han har et nytt leketøy, sier produsenten, som avviser at det er brukt autotune på skuespillernes vokalprestasjoner.

SYNGER OGSÅ: Fra venstre Russell Brand, Julianne Hough, Diego Boneta og Alec Baldwin, her i en scene fra filmen. Foto: REUTERS/David James/Warner Bros
SYNGER OGSÅ: Fra venstre Russell Brand, Julianne Hough, Diego Boneta og Alec Baldwin, her i en scene fra filmen. Foto: REUTERS/David James/Warner Bros Vis mer

«Rock of Ages» kommer på kino i Norge i august, men allerede 8. juni slippes soundtrack-CD'n med skuespillernes sangprestasjoner.