Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han har alt som trengs for å lykkes internasjonalt

Baasmo Christiansen om Oftebro.

I BERLIN: Både Anders Baasmo Christiansen og Jakob Oftebro er til stede i Berlin, der filmen «Kraftidioten» ble vist for første gang i går. Også regissør Hans Petter Moland med sønnen Jack, sveitsiske Bruno Ganz, Stellan Skarsgård og Pål Sverre Hagen er på plass. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I BERLIN: Både Anders Baasmo Christiansen og Jakob Oftebro er til stede i Berlin, der filmen «Kraftidioten» ble vist for første gang i går. Også regissør Hans Petter Moland med sønnen Jack, sveitsiske Bruno Ganz, Stellan Skarsgård og Pål Sverre Hagen er på plass. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Anders Baasmo Christiansen gjester Berlinalen for tredje gang i år i forbindelse med lanseringen av «Kraftidioten».

Dette er andre gang han spiller i en av Hans Petter Molands filmer, noe han setter stor pris på.

- Hans Petter er en regissør som preger rommet med nærværet sitt på settet og alltid klarer å beholde roen. Han tar seg mye tid til å snakke med skuespillerne, selv for de med bare en liten rolle, og det vises i filmene hans, sier Baasmo Christiansen til Dagbladet.

Tett program Christiansen hadde egentlig ikke tid til å være med i «Kraftidioten», han var fullt opptatt med «Onkel Vanja» på Nathionalteateret, men da Moland sa han kunne velge seg en rolle som passet rent praktisk kunne han ikke si nei.

- «Kjærlighetens kjøtere» var en av grunnene til at jeg søkte meg til Teaterhøyskolen i utgangspunktet og Stellan Skarsgård har alltid vært en av mine tre favorittskuespillere, så å få jobbe med dem er veldig stort for meg, sier han.

Erfarent stjerneskudd I «Kraftidioten» spiller Christiansen og Jakob Oftebro mange scener sammen.

Oftebro er årets norske «Shooting star» på Berlinalen, noe Christiansen var i 2010.

Utmerkelsen gis hvert år til ti av Europas mest lovende unge skuespillere og de heldige utvalgte blir presentert for en rekke agenter og produsenter. Blant tidligere stjerneskudd er Rachel Weisz, Daniel Brühl og Daniel Craig.

- Jeg fikk meg internasjonal agent etter at jeg hadde vært det og det er en god mulighet, men jeg sier som Stellan at det viktigste er å gjøre solide ting hjemme, det er sånn man får de beste tilbudene. Å spille i fem minutter i en av Hollywoods B-skrekkfilmer er ikke drømmen for noen av oss.

Småsnakk Oftebro har på dette punktet en stor fordel med at han er etablert som skuespiller både i Danmark og Norge, påpeker Christiansen, det gir ham flere muligheter til å bli sett.

- Jeg har stor tro på Jakob, han har alt som trengs for å lykkes internasjonalt. Han er veldig karismatisk og han er en man husker, han stikker seg ut, sier Christiansen.

De to skuespillerne ble gode venner på «Kon Tiki»-settet og dette er den fjerde filmen de spiller i sammen, så Christiansen vet hva han snakker om.

- Jeg er dårlig på small talk og beundrer folk som Jakob som er god på det. Selv blir jeg som oftest bare stående i baren med en øl.

Frimåned Etter et ekstremt jobbkrevende 2013 har Christiansen nå pålagt seg fri fram til påske, han skal bruke tiden på å blant annet se film, noe han ironisk nok får liten tid til til vanlig.

- Det er det som er problemet med disse store filmfestivalene og, du får bare sett din egen film og gjort intervjuer, sier Christiansen.

Men det har han tenkt til å gjøre noe med denne gangen. Etter at intervjuet er over går han derfor rett inn i det ventende kinomørket.

SHOOTING STARS: Jakob Oftebro trekkes fram som ett av ti europeiske talenter under Berlinalen. Det gjorde også Anders Baasmo Christiansen for fire år siden. Begge foto: Dagbladet
SHOOTING STARS: Jakob Oftebro trekkes fram som ett av ti europeiske talenter under Berlinalen. Det gjorde også Anders Baasmo Christiansen for fire år siden. Begge foto: Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart