Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han har det «helt all right» på sykehuset

Odd Børretzen har fått lungebetennelse.

SYK: Odd Børretzen ble lagt inn på sykehus med lungebetennelse onsdag. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet
SYK: Odd Børretzen ble lagt inn på sykehus med lungebetennelse onsdag. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:) Boka «Helt all right», en samling av Odd Børretzens beste tekster med hans egne illustrasjoner, har akkurat kommet ut.

På torsdag var det også planlagt en presselansering, hvor forfatteren selv skulle stille med sin favorittrødvin, en Valpolicella.

Den lanseringen er nå avlyst, fordi Odd Børretzen (85) har fått lungebetennelse.

-  Han ble innlagt på onsdag, da visste vi ikke hva som feilet ham, sier Reidun Bruland. Hun er Børretzens assistent.

- Det viste seg at han rett og slett hadde en lungebetennelse. Så jeg regner med at han kommer ut i løpet av uken.

Avlyser pressekonferanse Likevel blir en pressekonferanse for tung kost bare dager etter et sykehusopphold.
- Odd er tross alt 86 år. Han kommer seg på beina igjen, men man blir jo sliten og tappet etter en sånn sykdomsrunde, med masse medisinering.

- Hvordan tar han det selv?

- Han er ved godt mot, og blir tatt godt vare på, sier Bruland.

- Han har det helt all right på sykehus.

- Alderdom er oppskrytt Odd Børretzen har merket alderen en stund før han ble rammet av sykdom sist onsdag. Allerede i sommer jamret han til Dagbladet over sin høye alder.

- Jeg har vært en sånn som har sagt at det er så fint å bli gammel, og av og til er jeg fortsatt en som sier dét, men sannheten er at alderdommens fortreffelighet er svært oppskrytt, sa han da. 

- Det er så mange skavanker. Livet blir så begrenset. Av og til, sånn en gang om dagen, når jeg våkner og har veldig vondt i beinet og er helt støv og stil, så tenker jeg at alt er egentlig bare tull. Det er så mye jeg ikke lenger kan.

Kan ikke seile Dette var den første sommeren han ikke kunne styre sin elskede seilbåt, «St. Pierre», og det fikk ham til å føle seg som del av en «helt annen menneskerase».

-Hver sommer har jeg vært en som har seilt langs kystene her, og så har jeg ligget i havnene, og så har folk spasert på bryggene og tittet ned på de fine båtene. Tittet ned på meg, og jeg har sittet i cockpit med min morgenkaffe og vinket opp til dem, sa Børretzen i intervjuet. 

- Men nå er jeg en av dem som går der oppe og titter ned. En helt annen rase.

Det gjenstår bare å håpe at denne lungebetennelsen ikke herjer for hardt med den folkekjære dikteren.