Nathan Sawaya lager «Mona Lisa» og «Skrik» i Lego:

Han har gjenskapt de kjente kunstverkene «Mona Lisa» og «Skrik» med Legoklosser

Se de utrolige kunstverkene laget av byggeklosser.

SKRIK: Nathan Sawaya har laget Edvard Munchs «Skrik» i Legoklosser. Kunstverket er en del av utstillingen «The Art of the Brick», som for tiden stilles ut i Milano. Foto: NTB scanpix / Splash News
SKRIK: Nathan Sawaya har laget Edvard Munchs «Skrik» i Legoklosser. Kunstverket er en del av utstillingen «The Art of the Brick», som for tiden stilles ut i Milano. Foto: NTB scanpix / Splash News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva ville du ha laget om du hadde en million Lego-klosser? Med de fargerike byggeklossene har den amerikanske kunstneren Nathan Sawaya laget både Da Vincis «Mona Lisa» og Edvard Munchs «Skrik».

Se de utrolige Lego-kunstverkene nederst i saken.

Legoversjonene av de kjente kunstverkene er en del av utstillingen «The Art of the Brick», som for tiden pågår i Milano i Italia.

Her kan man både se kjente kunstverk som Rodins «Tenkeren» og Michelangelos «David», samt Sawayas egne kreasjoner - som et seks meter langt dinosaur-skjelett bygget med 80 020 Lego-brikker.

En million klosser

Til de hundre kunstverkene utstillinga består av, har det gått med over en million Lego-klosser. Utstillinga dekker et område på rundt 150 kvadratmeter.

Nathan Sawaya er utdannet advokat, men valgte i 2000 å forlate jusens verden til fordel for sin barndoms store glede - å bygge med Lego.

Sawaya arbeider nå ut i fra sine studioer i New York og Los Angeles, der han har over fire millioner originale Lego-brikker i alle regnbuens farger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer