Anmeldelse: John Prine - «The Tree Of Forgiveness»

Han har hatt kreft to ganger. Nå synger han om livet (og litt om døden)

John Prines første album med nytt materiale på 13 år.

SJELDEN VARE: John Prine, konsertaktuell på seinsommeren i Oslo, er sjelden vare på mange måter. I dag gir amerikaneren ut sitt første album med nyskrevet materiale på 13 år.
SJELDEN VARE: John Prine, konsertaktuell på seinsommeren i Oslo, er sjelden vare på mange måter. I dag gir amerikaneren ut sitt første album med nyskrevet materiale på 13 år. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: John Prine (71) har alltid vært en musikernes musiker, en artist som er like kjent for sine låter som for sin egen artistkarriere.

Titler som «Speed of the Sound of Loneliness» og «Angel From Montgomery» er spilt inn av en rekke artister, med henholdsvis Nanci Griffith og Bonnie Raitt i front.

Som låtskriver befinner Prine seg på øverste hylle, sammen med Kris Kristofferson og noen få andre med en evne helt utenom det vanlige til å mikse ord og musikk.

Coveralbum

Hans forrige album med nye låter ble gitt ut i 2005. I mellomtida har han gitt ut et coveralbum med bluegrass-musikeren Mac Wiseman, et duettalbum med kvinnelige countryartister (fra Alison Krauss til Kacey Musgraves) med gamle låter og et livealbum med eget stoff.

Superprodusent

Det tok sin tid, altså, men med den nye superprodusenten Dave Cobb bak spakene kunne det ikke gå galt. Han er produsenten bak album med folk som Jason Isbell, Sturgill Simpson, Colter Wall, Chris Stapleton, Anderson East og Rival Sons. Cobb inviterte like godt Jason Isbell (gitarer/kor) og kona Amanda Shires (fele) og den nye stjerna Brandi Carlile (kazoo/kor) til å bidra også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer