Anmeldelse: Stein på stein, Henrik H. Svensen

Han har klart å lage en pageturner av en bok om stein

Henrik H. Svensen skriver underholdende og innsiktsfullt om tungt stoff.

SPOR I STEIN: Henrik H. Svensen leter etter spor i stein og eldgamle vulkaner, for å finne ut hva som forårsaket tidenes største masseutryddelse. Bildet viser en lavastrøm fra Hawaii, under et utbrudd i juli 2017. Foto: FRA BOKA / WIKIMEDIA COMMONS
SPOR I STEIN: Henrik H. Svensen leter etter spor i stein og eldgamle vulkaner, for å finne ut hva som forårsaket tidenes største masseutryddelse. Bildet viser en lavastrøm fra Hawaii, under et utbrudd i juli 2017. Foto: FRA BOKA / WIKIMEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 252 millioner år siden var jorda i dyp krise. Mer enn 90 prosent av alt liv forsvant, og de neste ti millioner årene var forholdene her ekstreme; havet var surt, korallrevene ble borte, skogene døde. Dette regnes som den største av i alt fem masseutryddelser, der den siste og mest kjente skjedde for 66 millioner år siden. Den var langt mindre dramatisk, men et gode for oss. Dinosaurene døde ut, og ryddet veien for oss, pattedyrene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer