Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han har klart størst formue blant medielederne

Men på inntektssida troner TV 2-sjefen.

EIER MEST: Trygve Hegnar. Foto: SCANPIX
EIER MEST: Trygve Hegnar. Foto: SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Det kan være god grunn til å stole på rådene Trygve Hegnar, grunnlegger, redaktør og eier av Kapital og Finansavisen, kommer med.

Blant de norske medietoppene har han nemlig en soleklar førsteplass på formuesiden, med 888.383.063 kroner ifølge skattelistene.

Ifølge Kapitals egen liste over Norges 400 rikeste, der Hegnar befinner seg på 45. plass, er formuen hans i virkeligheten på rundt 3,2 milliarder kroner i 2007.

Gode investeringer
Selv om Hegnar tjener godt på medievirksomheten, er det takket være hans investorvirksomhet han har opparbeidet seg formuen - i tillegg til Hegnar Media eier Hegnar ifølge Kapital flere eiendommer, Holmen Fjordhotell i Asker, Norges største båtprodusent Windy, samt en større aksjepost i Gyldendal.

Det er langt ned til de neste tre på lista, der vi finner avtroppende Aschehoug-sjef William Nygaard med 44.009.276 kroner, TV 2-sjef Alf Hildrum med 20.652.686 kroner, og konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas med 12.578.587 kroner.

Høyt og lavt
TV 2-sjef Hildrum, som fram til 2007 var konsernsjef i A-pressen, leder på sin side an på inntekstoppen blant de norske medielederne. Han tjente i fjor 22.029.879 kroner, over dobbelt så mye som nummer to på lista, konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas, som tjente 8.938.773 kroner.

Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim må med sin inntekt på 1.421.568 se seg slått av VG-redaktør Bernt Olufsen, som tjente nesten dobbelt så mye med sine 2.733.721 kroner. Aftenposten-redaktør Hans Erik Matre tjente på sin side 2.681.154 kroner.

Den av de norske medielederne som hadde lavest inntekt ifølge skattelistene, var Klassekampen-redaktør Bjørgulv Braanen med 384.550 kroner.

TJENTE MEST: TV 2-sjef Alf Hildrum.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
TJENTE MEST: TV 2-sjef Alf Hildrum. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling