Han har laget en perfekt bildebok

Tore Renbergs første barnebok på åtte år.

BOK FOR BARN: Tore Renberg er ikke bare en habil voksenbokforfatter. Sammen med illustratør Øyvind Torseter har han laget en perfekt bildebok, mener anmelderen.  
Foto: Lars Eivind Bones
BOK FOR BARN: Tore Renberg er ikke bare en habil voksenbokforfatter. Sammen med illustratør Øyvind Torseter har han laget en perfekt bildebok, mener anmelderen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: «Hun har lyst hår som svinger når hun går, hun har mistet en tann nede i munnen, hun er lett på foten og tøff i hjertet, og hun heter Ine.»

Så presist og vakkert kan en liten jente beskrives.

Tore Renberg, som har forfattet flere fine barnebøker, forteller om Ine og favorittmennesket hennes, lillebror Hasse. De to har et prosjekt for dagen: De skal hugge et tre. De må bare hente øksen først.

Kontraster Det er en god kontrast mellom det finstemte og det foruroligende i boka. Søsknene er usigelig søte, naturen skjønn og ordene poesi. Men farer lurer: På vei ut i skogen - slepende på øksa - må de to små krysse isen. Og over dem svever en ørn.

Øyvind Torseters illustrasjoner, med collager av mennesker, møbler og traktorer satt sammen av papp og papir, er særegne og litt retro. De bringer fram minnet om hjemmelagte dukkehus av bølgepapp, med fyrstikkesker til hyller.

Torseter, kjent for bøker som «Spelejenta», har en tydelig signatur. Men han er aldri kjedelig. I «Gi gass, Ine» lar han stilen i oppslagene variere - mellom det stramme og drømmende, mellom det inntrykksrike og stille. Det er perfekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer