Han har lest 14 000 erotiske noveller

Samlet de beste i jubileumsbok.

EROTIKKREDAKTØR: Terje Gammelsrud har jobbet med Cupido siden starten, men har nå gitt fra seg redaktørstolen til Hanne Grasmo. Sammen har de redigert en ny novellesamling, som markerer bladets 25-årsjubileum. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
EROTIKKREDAKTØR: Terje Gammelsrud har jobbet med Cupido siden starten, men har nå gitt fra seg redaktørstolen til Hanne Grasmo. Sammen har de redigert en ny novellesamling, som markerer bladets 25-årsjubileum. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - De er så feige, vet du, sier Nikolaj Frobenius.

Han sikter til flere av sine kjente forfatterkolleger. Frobenius er bare en av mange etablerte forfattere som har bidratt med erotiske noveller til bladet Cupido gjennom 25 år.

Men han er en av svært få som har våget å sette sitt eget navn på teksten.

Erotisk jubileumsbok Frobenius skrev flere noveller for bladet tidlig på 90-tallet. En av dem, «Vinduet», har fått plass i en novellesamling som nå blir utgitt i forbindelse med Cupidos 25-årsjubileum.

- Det syntes jeg var helt uproblematisk, sier Frobenius om å sette navnet sitt på novellen.

- Jeg har lenge interessert meg for pornografi og erotika, og regner det som en sjanger på lik linje med mye annet, egentlig, sier han.

Terje Gammelsrud (67) har vært redaktør i Cupido siden starten, og har redigert jubileumsboka sammen med nåværende ansvarlig redaktør Hanne Grasmo. Han ønsker å slå et slag for den erotiske skrivekunsten. For det er mange som ser annerledes på den enn Frobenius.

- Jeg vet jo at svært mange forfattere kvier seg for å prøve seg på sjangeren. Flere har kommet til oss med noveller, men at de fleste skriver under pseudonym, viser jo hvor lite stuereint dette temaet fortsatt er, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.