LEDER

Ap vil bli tøffere på innvandring

Han har Listhaugs evne til å kalle en spade for en gravemaskin

Dagbladet mener: Danskene er dårlige forbilder for Ap's nye asyl- og innvandringspolitikk.

PROVOSERER: Masud Gharahkhani er både leder av migrasjonsutvalget og ny innvandringspolitisk talsperson i Ap. Han har allerede høstet storm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PROVOSERER: Masud Gharahkhani er både leder av migrasjonsutvalget og ny innvandringspolitisk talsperson i Ap. Han har allerede høstet storm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Arbeiderpartiets nye innvandringspolitiske talsperson, Masud Gharahkhani, har på kort tid høstet storm for både politikk og retorikk. Han åpnet friskt i Stortinget med å be Frp garantere at regjeringens asylpolitikk ikke vil bli mer liberal med Venstre på laget. De som var i Stortinget fikk med seg at flere i salen lo. De tok det som et sleivete stikk til Frp som skryter av at regjeringen har den strengeste asylpolitikken i Europa. Men etter Gharahkhanis mange utspill, ser ikke alle humoren og spør seg om Ap skal konkurrere med Frp om å være versting på asylfeltet.

Valget av Gharahkhani som talsperson og som leder av migrasjonsutvalget, peker allerede i en mer restriktiv retning som også åpner for en tøffere retorikk. Ap var nødt til å rydde opp i asyl- og innvandringspolitikken sin. Valgkampen avdekket at partiet har satt seg selv i en håpløs situasjon. På den ene side er Ap fortsatt blant de strengeste på området, fullt på høyde med regjeringen; på den annen side ønsker Ap-politikere å fremstå som mer humane og liberale, gjerne i kontrast til Sylvi Listhaug. Dermed ender man uten troverdighet blant velgere på begge sider i debatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer