- Han har løyet, tatt og truet til seg i en årrekke

Röyksopp saksøkes igjen - denne gangen for æreskrenkelser.

SAKSØKES: Röyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland (t.h.) framførte låten det er tvist om i Bergen Tingrett da rettssaken pågikk. Nå er de saksøkt for ærekrenkelser. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SAKSØKES: Röyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland (t.h.) framførte låten det er tvist om i Bergen Tingrett da rettssaken pågikk. Nå er de saksøkt for ærekrenkelser. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Konflikten mellom Rune Lindbæk og Röyksopp-duoen Svein Berge og Torbjørn Brundtland har pågått i en årrekke.

Lindbæk saksøkte opprinnelig duoen der han hevdet at han var med på å lage låta «Lift» gjennom et samarbeidsprosjekt med Röyksopps Torbjørn Brundtland kalt Drum Island.

Han mente også at deler av låta ble brukt i sangen «A Higher Place» fra gruppas debutalbum «Melody A.M.».

Lindbæks ønske var å bli kreditert og honorert for bruken.

Tapte, men anket I mars tapte han i Bergen tingrett, men anket dommen i april. Saken ble tatt til følge, og en ny rettssak vil foregå i Gulating lagmannsrett høsten 2014.

I dag ble det kjent at Lindbæk har kommet med et nytt søksmål mot Röyksopp, denne gangen for ærekrenkelser og krenking av privatlivets fred.

Dagbladet har fått tilgang til stevningen der det framgår at Lindbæk saksøker duoen for en lang rekke injuriende og krenkende uttalelser.
 
«Usammenhengende og raljering» Krenkelsene framgikk ifølge Lindbæk i et 45 siders langt skriv Röyksopp publiserte på nettsiden www.royksoppsvarer.com, der duoen skal ha krenket Lindbæk på en rekke punkter.

I stevningen viser Lindbæks advokat til en rekke beskyldninger og utsagn fra skrivet.

«Lindbæks vrede. Usammenhengende raljering og sjikane. Trusler ... metoder og maktbruk», er et av utsagnene advokaten nevner i stevningen.

En av de andre beskyldningene som blir nevnt er denne:

SAKSØKER: Rune Lindbæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SAKSØKER: Rune Lindbæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

«Lindbæks etikk. Han har løyet, tatt og truet til seg i en årrekke».

Lindbæk ønsker en oppreisning på 130 000 kroner.

Ønsker ikke å kommentere Röyksopps advokat Harald Bjelke vil ikke kommentere søksmålet før han har snakket med klientene sine.

- Jeg har ikke snakket med klientene om dette ennå. Vi ble varslet om dette forrige uke, og nå får vi bare ta til etterretning at Lindbæk ønsker gå til retten igjen, sier Bjelke til Dagbladet.

- Hva tenker dere om å møte i rettssalen igjen?

- Jeg er ikke for noe offentlig prosedyre på dette, så det vi skal heller ta for oss i rettssalen, sier han.